fbpx

Publicerad 1 maj, 2016 - Kultur & nöje

Klubb på Stadsteatern hyllar Göteborg

Göteborgs bästa 19 mars
För tre gången arrangeras klubben Göteborgs Bästa i Foajébaren. Lördag 14 maj bjuder Göteborgs Stadsteater tillsammans med magasinen Filter, Hunger och Offside på ett fullmatat program som sträcker sig från spännande ny livemusik till ölprovsmakning.

Göteborgs Bästa startade hösten 2015 och är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och förlaget Offside Press med magasinen Filter, Hunger, Skriva och Offside. På temat folkbildning, underhållning och anarki får publiken träffa göteborgarna de kunnat läsa om den senaste tiden – och som det kommer att pratas om framöver.

– Det är väldigt roligt för oss att kunna göra detta tillsammans med Stadsteatern, säger projektledare Jennie Monié på Offside Press och fortsätter:
– Vi ser det här som en chans för oss att flytta ut våra magasin i verkligheten. Göteborgs Bästa är som ett magasin men i festformat – eller en fest i magasinsformat. Eftersom förlaget har sin bas i Göteborg är det dessutom extra roligt att vi kan hylla Göteborg på det här sättet, och särskilt tillsammans med en sån kulturinstitution som Stadsteatern.

Under kvällen den 14 maj kommer det bland annat att bli livemusik med tre göteborgsartister: Sarah Klang, Göteborgselektronikerna och Terra. Det blir även provsmakning av en helt ny öl från Rådanäs ölbryggeri samt smakprov ur Stadsteaterns kommande program. Efter midnatt förvandlas hela Foajébaren till ett dansgolv när DJ Klara Grape tar över musiken.

– Artisterna vi har valt är självklart från Göteborg, och är på ett eller ett annat sätt aktuella. Terra släpper sitt debutalbum två veckor senare, Sarah Klang kommer snart med sin första officiella singel och Göteborgselektronikerna håller på att spela in ett nytt album som kommer i sommar. Sen har vi inför denna gång valt musiker som rör sig inom olika genres, så det ska bli kul att se hur det tas emot, säger Jennie Monié.

För mer info om kvällen eller för att köpa biljetter, besök Stadsteaterns hemsida.