fbpx

Publicerad 9 juli, 2012 - Shopping

Ny klädbutik till Kristinelundsgatan

I början av augusti slår portarna upp till Avenyns senaste shoppingtillskott: Pierre Gents Shop på Kristinelundsgatan 10.
– Det kommer att bli en klassisk herrekipering, med en twist, säger butiksägaren Pierre Garellick.

I slutet av sommaren kommer män som gillar klassiska kläder men ändå har ett modernt tankesätt att ha en ny butik att vända sig till. Den nya butiken kommer att erbjuda en handplockad kollektion av herrkläder med inspiration från bland annat England och Italien.
– Min ambition är en liten och personlig butik med hög kvalité och god service. Men även att det blir en mötesplats eller samlingspunkt för de som bor, jobbar eller shoppar i området, säger Pierre Garellick och fortsätter:
– Med en ljus och öppen lokal samt en kassadisk med sittplatser och kaffemaskin ska man kunna komma in och bara prata lite.

Butiken kommer att rikta in sig till modemedvetna och klassiska män, allt från åldrarna 15 till 75.
– Det handlar mer om tänket, inte bara om åldern, säger Pierre.
Vilka märken kommer du att sälja?
– Det kommer att bli en bra mix av kända och nya märken. Allt ska hålla en viss kvalité – oavsett om du köper strumpor eller skjortor. Några av märkena är Stenströms, Dressler, Burlington, skor från Crocket & Jones, van Laack och Hilditch & Key, säger Pierre. De två sistnämda är butiken ensam om i Göteborg.

Pierre fortsätter sedan att berätta:
– Det kommer inte att finnas några tjocka dunjackor – dels för att det inte finns plats, dels för att jag satsar mer på året om-kläder. Men jag kommer att erbjuda allt från skjortor och slipsar till ytterrockar och skor.
Varför öppna en butik i Avenyområdet?
– Jag har mycket erfarenhet från att jobba i city men vill inte ligga i en galleria. Jag vill att min butik ska vara lite mer egen, med egna öppettider. Dessutom är Avenyområdet lite lugnare men samtidigt mer levande i och med alla boende. Jag känner mig hemma här.

På hörnet mellan Teatergatan och Kristinelundsgatan kommer den nya butiken att ligga. Premiär räknas bli i början på augusti.