fbpx

Publicerad 29 februari, 2012 - Mat & dryck

Ny kaffebar har öppnat


Området Avenyn har fått en ny kaffebar. Det är Viktors Kaffe som har slagit upp portarna till en liten espressobar på Geijersgatan 7.
– Jättekul, säger ägaren Viktor Wennerblom.

Vi ställer ägaren till nyöppnade Viktors Kaffe, Viktor Wennerblom, mot väggen för att få reda på mer om Avenyområdets nyaste tillskott.
Varför har du öppnat en kaffebar?
– Jag har under några år jobbat på kafeer i stan och har utbildat mig till barista. En egen espressobar har länge varit en dröm som nu äntligen gått i uppfyllelse.

Viktor Wennerblom är bara 22 år, men har redan hunnit med arbetsplatser som Rosenkaféet i Trädgårdsföreningen och Espresso House. Han har också bott i Stockholm och Paris, men nu är han alltså hemma i Göteborg för att stanna.

Hur kom det sig att du öppnade här i Avenyområdet?
– Jag kom över lokalen genom någon som kände någon och så vidare. När jag kollade på den så tyckte jag att den var perfekt och även om det finns många kafeer och restauranger här i området så känns det som det saknats ett mindre ställe med fokus på kaffe. Att döma från den respons jag än så länge fått så delas den åsikten med de som bor och jobbar i krokarna.

Vad erbjuder du i din verksamhet?
– Tyngdpunkten ligger så klart på kaffet. Det är där intresset och kunskapen finns, men utöver det så finns det frukost, smörgåsar på franskt surdegsbröd, focaccia, smoothie, juice och lite olika kakor och praliner. Men det vi erbjuder är Avenyns bästa kaffe i en inspirerande och avslappnad miljö.