fbpx

Nätverksfrukost för ledare inom handel & besöksnäring

Göteborgsregionens kompetensnav hälsar dig som är ledare inom handeln och besöksnäring välkommen till en serie inspirerande nätverksfrukostar tillsammans med Jessica Svensson från Retail Group. Både handel och besöksnäring har en tuff situation på grund av pandemin. Därför behövs ledare som är utrustade med rätt verktyg och har modet att leda i förändring. Genom nätverksfrukostar hoppas vi kunna bjuda på inspirerande samtal och samtidigt skapa en plattform för ledare att bolla tankar och utmaningar.

Datum:                       28 september, 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober
Tid:                              08.00-09.00
Plats:                           Digitalt via Zoom
Kostnad:                    Kostnadsfritt
Målgrupp:                 Workshopen vänder sig till anställda, varslade och permitterade ledare på små och medelstora företag inom handel och besöksnäring (max 250 anställda) i Göteborgsregionens kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Anmäl dig här

Kursinnehåll:

28 september kl. 08.00-09.00: Presentation och nätverkande

Vid det första tillfället får ni som deltagare möjlighet att lära känna varandra och berätta om era respektive verksamheter. Vi kommer diskutera aktuella utmaningar kopplat till verksamheten och till rollen som ledare. Vi går även igenom upplägget för kommande tillfällen

 

5 oktober kl. 08.00-09.00: Teamkänsla

I varje team möts människor med olika bakgrund och erfarenheter och som ledare kan det vara en utmaning att få alla på samma spår. Vi pratar om hur man kan synliggöra styrkor och utmaningar i teamet för att bli starkare som grupp och diskuterar kring hur man skapar en stark vi-känsla i teamet.

 

12 oktober kl. 08.00-09.00: Inspirerande Ledarskap

Vi pratar coachande ledarskap och att leda med hjärtat. Vi synliggör olika typer av ledarskap som passar för olika grupper samt lyfter möjligheter och utmaningar med olika ledarskapsstilar. Vi delar med oss av erfarenheter för att bli starkare både som ledare och som människor.

 

19 oktober kl.08.00-09.00: Konflikthantering

Som ledare behöver vi ibland ta svåra samtal och bemöta obekväma situationer. Under denna

nätverksträff får du med dig verktyg och tips för att hantera konflikter på ett professionellt sätt. Under mötet får du som deltagare även reflektera och dela med dig av eventuella erfarenheter och egna tankar, tips och lärdomar.

 

26 oktober kl. 08.00-09.00: Leda i förändring

Handeln är en bransch som redan innan pandemin befann sig i förändring. Inte minst på grund av ökad e-handel. Hur gör man för att stå stadigt när det blåser och och känna sig självsäker i sin position som ledare? Vi ger dig verktyg för att skapa trygghet i ledarrollen samt dela erfarenheter och utmaningar med varandra.

 

Utbildningen erbjuds i samarbete med Göteborgsregionens Kompetensnav.

 

 

 

Vid frågor, kontakta:
Carina Hallgren, Avenyföreningen, 0707 74 92 92, carina@avenyn.se