fbpx

Publicerad 7 december, 2011 - Hotell & service

Nakna bagare i hotellobbyn

Följande bagare och konditorer syns i Bagarkalendern 2012

Januari: Håkan Johansson, Albert & Jack’s, Stockholm, Robin Edberg, Cum Pane, Göteborg och Niklas Beck, Grillska Huset, Stockholm (samtliga i Bagarlandslaget)

Februari: Urban Nyberg, Steinbrenner & Nyberg, Göteborg

Mars: Greger Eriksson, Årebageriet, Åre

April: Johan Christoffersson, Johnséns Konditori, Göteborg

Maj: Jörgen Pettersson, Danska Wienerkonditoriet, Kalmar

Juni: Erik Hedman, Nya konditoriet, Umeå

Juli: Martin Isaksson, Chokladfabriken, Stockholm

Augusti: Jens Duvander, Conditori Duvanders, Kristianstad

September: Rezene Berhane, Brunkebergs Bageri, Stockholm

Oktober: Per-Inge Jonsson, Näsets Vedugnsbageri, Katrineholm

November: Markus Lundqvist,Urban Deli Bageri, Stockholm

December: Magnus Magnusson, chefredaktör Tidningen BRÖD, Stockholm

Nu har 14 nakna bagare flyttat in i Mornington Hotel Stravaganzas lobby. Det är originalfotografierna till den omtalade Bagarkalendern som tar plats och ska pryda lobbyns väggar fram till slutet av januari 2012.

I Bagarkalendern klär 14 manliga bagare och konditorer från Umeå i norr till Kristianstad i söder av sig nakna till förmån för välgörenhet.
Bagarkalandern 2012 är framtagen av Sveriges bagare & konditorer på initiativ av Ellinor Isaksson, ägare till Chokladfabriken och en av de 500 medlemmarna. Förtjänsten från försäljningen av kalendern går till Hjärnfonden.

Att utställningen flyttar in på Mornington Hotel beror på etablerade samarbeten och personliga kontakter mellan Mornington och Chokladfabriken. Mornington Hotel Stravaganza som i lobbyn har en Espressobar med höga ambitioner är också kund till en av bagarna i kalendern och bageriets produkter finns även på hotellrummen.
– Vi har nästan alltid pågående konstutställningar i hotellet för att skapa skön atmosfär och förändring i hotellmiljön, säger Staffan Alfredsson, Hotelldirektör & Barista på Mornington Hotel Stravaganza, och fortsätter:
– Att pryda lobbyn med nakenbilder är jätteroligt och jag hoppas att det kommer att väcka lite reaktioner bland gästerna och även locka in lite människor från gatan, säger Staffan.

De tolv smakfulla och humoristiska nakenbilderna är tagna i bagarnas och konditorernas arbetsmiljö av fotograf Axel Engelberth.
– Det börjande som en galen idé – jag blev inspirerad av filmen Kalenderflickorna – och slutade som ett välgörenhetsprojekt för Hjärnfonden. Jag lider själv av migrän och ville göra en insats för att stödja forskning kring vårt viktigaste organ – hjärnan, säger Ellinor Isaksson.

Bagarkalendern 2012 ges ut av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arbetar för att göra det lättare att driva bageri och konditori.
– Kalendern sätter fokus på personalen på bagerier och konditorier vilket är viktigt då de gör ett fantastiskt jobb – de skapar vackra och goda bakverk som skänker njutning till kunderna. Med Bagarkalendern vill vi visa upp bagarna bakom baguetterna! säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.