fbpx

Publicerad 22 juni, 2012 - Kultur & nöje

MTV World Stage på Götaplatsen – en succé

[slideshow id=67]
Gratiskonserten MTV World Stage på Götaplatsen lockade tusental. Från klockan 18 fram till midnatt var det drygt 17 000 människor som passerade på Avenyn – alla med Götaplatsen i sikte. Midsommarförfesten blev en riktig succé.

Folksamligen kring Götaplatsen väntade med spänning på kvällens första artist och där popundret Tove Styrke inledde konserten, så gjorde hon det med bravur. Under hennes tredje låt, Million Pieces, klappade publiken unisont i händerna och när hon avslutade med White light moment stod ingen still. Tove Styrke bjöd upp till dans och höjde allas förväntningar inför nästa akt – Eurovisionvinnaren Loreen.

Med bara piano och violin som ackompanjemang till låten Sober skickade Loreen en rysning genom folkhavet. Efter hennes andra låt, My heart is refusing me, säger hon:
– Jesus vad det är mycket folk!
Och mycket folk var det. När hon avslutningsvis sjunger vinnarlåten Euphoria och låter konfettisnö falla från himlen sträckte sig den jublande folkmassan ned till Park Lane.

Kvällens tredje akt, rapparen B.o.B., visade med sin coola attityd att Göteborg kan hantera internationella artister. Han berättar att det var hans första gång i Sverige och att han var imponerad. Lika imponerad blev publiken när han bad alla att se upp mot den ljusa sommarhimlen för att sedan börja sjunga den stora hitlåten Airplanes. Han avslutade med listettan So good och den tunga basen kändes verkligen i marken.

Sist ut på scen var Nelly Furtado som efter en paus från musikvärlden har gjort comeback med låten Big hoops (bigger the better). Under kvällens konsert visade hon att hon ännu kan, inte minst under inledande låten Maneater. Kvällens sista låt blev Say it right, en låt som verkligen fick alla partysugna människor att dansa ner till den officiella efterfesten på Trädgår’n.

De fyra artisterna och publiken gjorde tillsammans MTV World Stage till en fest som göteborgarna och Avenyn sent kommer att glömma.
Ni som missade konserten kan glädjas åt att den kommer att sändas på MTV-kanaler över hela världen den 24:e augusti och nå cirka 550 miljoner hushåll. Det finns även äldre konserter att se på mtv.se. Och innan konserten sänds i augusti är det dags för Kulturkalaset, göteborgarnas egna stadsfestival. Mellan den 14-19 augusti kommer bland annat artister som Den Svenska Björnstammen och Mikael Wiehe att uppträda på Götaplatsen.