fbpx

Publicerad 19 juni, 2012 - Kultur & nöje

MTV fixar sommarkonsert på Götaplatsen

När?

19.30 på Götaplatsen
Torsdag 21 juni
Fritt inträde

MTV World Stage

MTV World Stage är en internationell tv-show som sänder de bästa konsertupplevelserna från utvalda platser i världen.
Konserten på Götaplatsen kommer att tv-sändas i efterhand för en internationell publik på hela 550 miljoner hushåll världen över.

På torsdag kommer MTV World Stage till Göteborg och Götaplatsen. De fyra artisterna är klara: Eurovision-vinnaren Loreen, världsstjärnan Nelly Furtado, amerikanska rapparen B.o.B och svenska popundret Tove Styrke.

En musikexplosion kommer att skölja över Göteborg som en förfest till midsommarafton. MTV bjuder in alla till en konsert, helt utan dess like, på torsdag. Inträdet? Helt fritt.

Festen kommer att starta med en DJ klockan 19.30. Klockan 20.00 går den första artisten på och konserten beräknas vara slut kring midnatt. Buss- och spårvagnstrafik kommer att läggas om från klockan 18.15 så att spårvagn linje 4 och 5 kör via Ullevi och Skånegatan. För mer info om trafikförändringarna, se vasttrafik.se. För er som vill fortsätta festen, så hålls den officiella efterfesten på Trädgår’n.

Artisterna
Amerikanska rapparen B.o.B. har haft flera listettor. Debutsingeln Nothin’ on you, låten Airplanes ihop med Hayley Williams från gruppen Paramore och nya singeln So Good har alla legat högt på listorna.

Nelly Furtados stora genombrott kom år 2000 med singeln I’m like a bird. Hon har sedan dess släppt flera andra hitlåtar, där bland Promiscuous tillsammans med Timbaland och Maneater som toppade Englandslistan. Hennes senaste singel heter Big hoops (bigger the better) och kommer garanterat få Götaplatsen att gunga.

Både Loreen och Tove Styrke är fostrade i tv-programmet Idol. Men därefter har de gått egna vägar och i dag är det ingen som förknippar dem med talangtävlingen. Loreen tog Sverige och Europa med storm med låten Euphoria i Eurovision Song Contest. Tove Styrke har flera album i bagaget och har turnerat Sverige flera gånger om.

Att konserten sker på årets längsta dag innebär att besökare och artister får uppleva en svensk sommarnatt där solen förhoppningsvis lyser, och lyser länge.