fbpx

Publicerad 23 september, 2011 - Kultur & nöje

Möt världen i Göteborg


Undrar du vad det bästa med Göteborg är? Här är filmen som visar staden från sin bästa sida. Vilka är dina favoriter?

Filmen ”Go meet the world in Gothenburg” får i oktober få pris på en internationell filmfestival i Cannes. Dessutom har den vunnit utmärkelser på filmfestivaler i Porto och tjeckiska Karlsbad.

Det strömmar in priser för den göteborgska filmen just nu. Tre internationella festivaler delar ut priser de närmsta veckorna. Den 30 september delas pris för bästa turistfilm ut vid festivalen ART&TUR i Barcelos utanför Porto i Portugal där göteborgsfilmen är nominerad som en av vinnarna. Därefter är det 7 oktober dags för Tourfilm i Karlsbad, Tjeckien, där filmen vunnit Prix President och den 13 oktober är det prisutdelning vid Cannes Corporate Media & TV Awards där göteborgsfilmen också finns med på vinnarlistan.

Tidigare under 2011 har ”Go meet the world in Gothenburg” vunnit priser vid festivaler i Berlin, Chicago, Florianopolis och Los Angeles.

Den 8 minuter långa filmen gjordes klar under 2010 och visar Göteborg från sina bästa sidor. Skärgården, maten, kultur- och nöjeslivet och kanske mest av allt: människorna. Göteborgarna är huvudpersoner i filmen och några kända personer som medverkar är Gustavo Dudamel och José Gonzales.

Syftet med filmen är att marknadsföra Göteborg som destination till turister och andra besökare, arrangörer av evenemang och möten.