fbpx

Genomförda aktiviteter 2017

Torsdag 23 november – Avenyföreningens Julfest

Julmingel – Årets Avenyföretag korades – Julklappar och mycket mer.

Tisdag 7 november – Accelerera lokal handel med digital mediestrategi

Föreläsarna Björn Danielsson, mediestrateg och Daniel Andréas, specialist inom digitala medier från OMD Göteborg tog oss med på en spännande resa kring hur mediekartan ständig förändras och blir allt mer svårnavigerad. De gav oss konkreta tips och verktyg på hur vi kunde bygga upp vår strategi hur vi agerar och rör oss i de digitala medierna.

Måndag 6 november – Informationsmöte – Inför EU-toppmötet

Polisen informerade vad som händer i staden när Göteborg är värd för ett EU-toppmöte den 17 november. Själva mötet hålls på Eriksbergshallen på Hisingen och deltagarna bor på Gothia Towers. Det kommer bli stora trafikstörningar i hela Göteborg under både torsdagen och fredagen.

Utbildning – Ledarskap

Tisdag 24 oktober –  DEL 1: Motiverande ledarskap

Tisdag 14 november – DEL 2: Utvecklingssamtal

Jenny Andersson, coach och ledarutvecklare höll i höstens ledarutbildning som bestod av två tillfällen kring det motiverande ledarskapet och utvecklingssamtalet. Vi fick svaret på ”Hur kan du bidra till en känsla av motivation hos dina medarbetare? Vad är det som skapar detta?”. Dessutom gick hon igenom vad som är viktigt att tänka på i ett utvecklingssamtal och hur man kan strukturera upp det för att lyckas skapa det som är syftet.

Torsdag 19 oktober – Öka kundupplevelsen med ny teknik!

Fredrik Danielsson från Retailsolutions tog oss med på en resa kring hur man kan driva fysiska butiker och andra verksamheter i en digital värld. Det finns otroliga möjligheter för de verksamheter som hänger på digitaliseringstrenden. Vi fick till oss konkreta tips och inspiration hur teknik kan hjälpa till att öka kundupplevelsen.

Torsdag 5 oktober – Låt oss hjärtsäkra Avenyn tillsammans! – Utbildning i Hjärt- och lungräddning (HLR)

Imorse fick 14 av oss i Avenyföreningen livsavgörande utbildning i hjärt- och lungräddning hos Kungsportsläkarna. Vi fick också lära oss Heimlichmanövern som med vars hjälp det är möjligt att få loss objekt som täppt till luftstrupen och därmed hindrar andning.

Torsdag 21 september – Avenyvandring – Skrönor och skandaler

Pether Ribbefors tog oss med på en fantastisk vandring från Stora Teatern upp till Poseidon och vi fick höra om alla skrönor och skandaler denna gata haft under ett och ett halvt sekel.

Fredag 8 september – After Work Avenyn på Convendum

Tillsammans med Convendums egna medlemmar bjöds vi på dryck och välsmakade snittar i en fantastisk miljö. Jakob Schlyter, COO och vice VD på Convendum presenterade affärsidén och sedan fick vi exklusiva visningar runt om i fastigheten.

Onsdag 30 augusti – Summer Party Jamaican Style

Den traditionella sommarfesten på vår terrass bjöd på både regn men också solsken. Till jamaicanska toner bjöds vi på underbart god mat av vår grillmästare Orlando.

Onsdag 23 augusti – Starta hösten med att prioritera dig själv!

Vi började hösten med ny energi på det nystartade Hälsocentret hos Läkarhuset. Verksamhetschef Marcel Aponno, läkare och specialist i allmänmedicin samt platschef Veronika Andersson- cert. PT, kostrådgivare och hälsoinformatör berättade om den innovativa träningsutrustningen Milon -individanpassad cirkelträning. Ett träningssystem som erbjuder säker, enkel och effektiv cirkelträningträning där ett varv tar så lite som 17.5 minuter. Träning man hinner med!

Torsdag 8 juni – Terasshäng och after work med utsikt över Avenyn

Under en härlig försommar kväll minglade vi på vår underbara terass med utsikt över hela Avenyn. Medlemmarna informerades om vad som hänt under våren och vad som är på gång till hösten.
EM i Ridsport som arrangeras den 21-27 augusti mitt inne i stan b.la. på Heden, var på plats och berättade om sommarens största evenemang i Göteborg.

Tisdag 2 maj – Fånga kunden med bättre bilder – hur du använder visuell kommunikation för att stärka ditt företags branding

Under kvällen fick vi lära oss fotograferingens skrivna och oskrivna regler och hur du med hjälp av dessa kan skapa bättre bilder enligt ditt företags mål och målgrupper. Inspiration och kreativitet bidrog fotografen och föreläsaren Jenny Jacobsson med.

Onsdag 26 april – Avenyföreningens Årsmöte

Torsdag 20 april – Ta bättre produkt/imagebilder till din verksamhet – Kom igång med din systemkamera

Under en inspirerande kväll fick vi lära oss varför man ska använda en systemkamera, hur den fungerar och vilka funktioner som finns och hur du ställer in dem.
Allt för att vi ska bli bättre på att förmedla bildens budskap i våra företag.

Onsdag 5 april – Årets städmorgon i centrum

5 april var det åter dags att samlas med tjänstemän och politiker i staden för den årliga städmorgonen. Liksom förra året tävlade Avenyn och Innerstaden om vem som lyckades plocka mest skräp och efteråt avnjöt vi en god frukost på Brasserie Lipp.

Onsdag den 22 mars Hot och våld – hur kan man förebygga och agera om det händer?

Under två timmar fick vi lära oss vad ett hot är, hur man definierar det och hur man hanterar ett rån. Hur kan man minimera riskerna och hur ska man agera om det händer.


Daniel Fridfelt, driftchef på Securitas och utbildare i säkerhet

Torsdag den 9 februari Hjärt- och lungräddning(HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

En kunskap som kan göra skillnad i en nödsituation. Under morgonen lärde vi oss hur vi teoretiskt och praktiskt genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp, ger första hjälpen, samt även första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke.


Lullan Backman, utbildare inom Hjärt- och Lungräddning (HLR)

Torsdag den 19 januari – Avenyföreningen 2017 – vad händer på Avenyn och för dig som medlem under året?

Under morgonen fick medlemmarna information om vad som är på gång i föreningen under 2017, gällande mål, utbildningar och events.
Joe & the Juice bjöd på stärkande juice shootar och hälsofrukost serverades.

Torsdag den 26 januari – Medlemsfrukost hos Nespresso boutique

Årets Avenyföretag 2016, Nespresso boutique bjöd in till medlemsfrukost.
Under morgonen bjöds vi på kaffe, historien om Nespresso samtidigt som vi lärde känna varandra.

_____________________________________________________