fbpx

Publicerad 22 oktober, 2014 - Mat & dryck

Lyxig kinakrog på Götaplatsen

Restaurang TOSO, Götaplatsen Avenyn.
Undrar du också vad det har blivit av gamla restaurang Fond på Götaplatsen? Torsdag 18 september öppnade stjärnkrögaren Stefan Karlsson den spektakulära restaurangen TOSO.

Kinakrog kanske är fel ord, men både maten och restaurangen har en tydlig asiatisk inriktning. Ägarna bakom satsningen, Götaplatsgruppen Restaurang med krögaren Stefan Karlsson och hans kompanjon Bengt Linde har samlat inspiration till det nya konceptet från flera länder i Asien, men även från de trendiga krogarna Tao, Buddakan och Spice Market i New York.

Förutom en ett ton tung Buddha-staty och en hel drös med kinesiska terrakottakrigare, så är hela restaurangens inredning maxad med asiatisk design – till och med menyn har fått en japansk prägel. Maträtterna går enligt konceptet ’sharing’, med portioner att dela och en högst individuell tolkning av många asiatiska smaker.

– Vår största drivkraft har varit att skapa en krog vi själva gillar, en upplevelse som är värd besöket och utifrån ett helhetskoncept som ligger i tiden, säger Stefan Karlsson och fortsätter:
– Vi vill också avdramatisera måltiden, skapa ett nytt sätt att äta tillsammans. Det ska vara lättsamt, kravlöst och framför allt roligt att besöka oss.

FÖR KONTAKT, SE HÄR.