fbpx

Publicerad 8 december, 2011 - Hotell & service, Shopping

Lidl flyttar in på Vasagatan


En till matvarubutik öppnar vid Avenyn. Det är tyska Lidl som den 15 december slår upp portarna på Vasagatan.
– Det är ett intressant läge och finns man inte vid Avenyn så finns man inte, säger Christoffer Wennergren, försäljningschef på Lidl.

Vasagatan 45 får ett nytt ansikte med start den 15 december. Då flyttar nämligen matvarukedjan Lidl in med sitt sortiment.
Varför öppnar ni här?
– Den här butiken har ett fantastiskt läge. Det är mycket folk som rör sig och det är mitt emot Hedenparkeringen. Det är ett intressant läge och finns man inte vid Avenyn så finns man inte, säger Christoffer Wennergren, försäljningschef på Lidl.

Ni flyttar allt mer in mot städerna, varför?
– Vi har börjat arbeta mer mot innerstaden och vi har sökt lokal i innerstadsområdena. Vi har redan öppnat på flera ställen: Linnégatan, Stigbergstorget och Redbergsplatsen, och de går bra. Vi har slagfärdiga priser och kompletterar de andra aktörerna.

Vilka utmaningar ser ni?
– Det är en logistisk utmaning att verka i innerstaden. Det är stora skillnader logistiskt mellan Lidl i och utanför stan, och hur man placerar produkter i butiken. Det vi vill uppnå i innerstadbutikerna är att öka igenkänningsfaktorn. Vi vill att folk ska lära känna Lidl i staden och sedan blir det självklart att åka in till Lidl-butiken även utanför stan, säger Christoffer Wennergren och fortsätter:
– Vi har exakt samma priser över hela landet. Det spelar ingen roll om kunden handlar i innerstaden i Göteborg eller i Ystad. Där är vi unika jämfört med våra konkurrenter.

Hur kan ni ha så låga priser?
– Vi har 11 000 butiker i Europa och vi producerar för alla våra butiker. Hos oss ska allt vara enkelt. Vi presenterar saker i kartonger i stället för en och en. Den tiden som det tar att plocka upp varor kostar pengar. Kunden bryr sig inte jättemycket om han får ta varan ur kartong för det är samma produkt fast till ett lägre pris. På så sätt kan har våra varor har bra kvalitet till fantastiska priser.

Ni flyttar in lagom till jul. Hur känns det?
– Jag hade gärna öppnat tidigare, men det känns helt fantastiskt. När vi öppnar kommer Glenn Hysén att vara på plats och klipper bandet klockan åtta. Det blir hur roligt som helst.