fbpx

Publicerad 18 september, 2012 - Shopping

Så mixar du sommar- med höstmode

[slideshow id=78]

Larissas modetips inför hösten

1. En vacker sommarklänning tillsammans med en skinnjacka skapar en läcker look, där du blandat hårt och mjukt.

2. Tunna bälten är väldigt kvinnliga. Testa att ha dem ihop med en sommartopp och över en kofta!

3. Kombinationen stickat-över-chiffong är klassiskt. För en utekväll: en tunn chiffongklänning med en tjockare stickad tröja över.

Hösten närmar sig med stormsteg och den har med sig tjocka koftor, varma jackor och fodrade skor. Vill du fortfarande ha blommiga sommarklänningar och tunna blusar? Här är tips för att kunna ha kvar sommarkläderna lite längre.

På Kristinelundsgatan 7 ligger nyöppnade LaRos, en modebutique som endast säljer italienska märken. Vi har träffat butiksägaren Larissa Kuzmina som berättar om hur man kombinerar sommar- med höstmode.
– Det handlar mycket om lager på lager, men det kan vara svårt ibland, säger Larissa och fortsätter:
– Lager är väldigt trendigt. Du kan kombinera din favoritkjol eller shorts med leggins och en stickad tröja. Det tillsammans med en kappa kan du klara dig med hela hösten.

Är inte höstmodet lite mörkare än sommarmodet?
– Det ska vara mer jordiga och naturliga toner på hösten. Men en blommig sommarblus funkar ändå, till exempel med jeans och skinnjacka. En blommig klänning passar med mörka byxor och en kavaj. Det blir både trendigt och sofistikerat, säger Larissa Kuzmina och tillägger:
– Man kan även ha ljusa accessoarer långt in på hösten. Det skapar en härlig sommarkänsla.

Så vad är det viktigaste då, om man vill behålla sommarkläderna och sommarkänslan?
– Man kommer väldigt långt med en kofta eller cardigan. En enkel cardigan i grått eller brunt matchar med allt och tar dessutom inte bort fokuset från kläderna du har under. Att blanda lätta med tunga material, som tunn bomull eller siden med läder eller ull är en trend som dyker upp mer och mer. Man ska alltid tänka på att blanda hårt och mjukt.
– En enkel sak för att behålla sommarkänslan är att, i stället för svart, ha marin- eller mörkblått. Det är även snyggt att blanda med marin med svart, säger Larissa.

För fler tips, besök Larissa i butiken på Kristinelundsgatan 7.