fbpx

Publicerad 20 augusti, 2013 - Kultur & nöje

Kulturrunda runt Avenyn

kultur700x350Kulturklustret som vilar runt Poseidon på Götaplatsen bjuder på symfonier från Konserthuset, klassiska och nya uppsättningar på Stadsteatern, konst på Konsthallen och Konstmuseet samt fotografi på Hasselblad Center. Men vänta bara, Avenyn sjuder av ännu mer kultur.

Längs Götabergsgatan ligger flera konstgallerier där du kan hitta konst att förgylla hemmet med eller bara njuta av vernissager och utställningar. Titta till exempel in på Gallery and More, ett galleri för konstälskare, eller det personliga Galleri Kim Anstensen. Här ligger även Mitt i Centrum som har konst, massage, butik, fik och galleri. På Södra vägen kan du titta in på Galleri Ullman, men glöm för all del inte att spana in Unikt Glas på Kristinelundsgatan först.

Ett stenkast från Götaplatsen ligger anrika Bio Roy. Här visas filmer och livekonserter som du inte hittar på någon annan biograf i Göteborg. För upptäckter av spännande design genom seklen, styr kosan mot Röhsska museet på Vasagatan, vid Valand. Fortsätt sedan ner mot Bältespännarparken för att upptäcka annorlunda konserter, diskussioner, spökvandringar och föreställningar på vackra Stora Teatern.

För aktuellt utbud se hemsida för:

Gallery and More
Galleri Ullman
Galleri Kim Anstensen
Unikt Glas
Göteborgs konstmuseum
Göteborgs konsthall
Konserthuset/Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Stadsteater
Hasselblad Center
Bio Roy
Stora Teatern
Röhsska museet