fbpx

Publicerad 3 augusti, 2015 - Blogg, Kultur & nöje

Kulturkalaset intar Avenyn

Kulturkalaset 2012
Göteborg fylls av festplatser och ett rikt utbud av kultur ­11-16 augusti – opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Här guidar vi till allt som händer i Avenyområdet.

Konserter på Götaplatsen

På Götaplatsen finns Kulturkalasets största scen. Från publikplats kring Poseidon får du uppleva stora artister och orkestrar. Allt från rock, balett, pop och klassiskt till körsång. Några av höjdpunkterna:

11/8 – På invigningsdagen spelar Hello Saferide och kvällen avslutas med en riktig höjdare när Timbuktu backas upp av Göteborgs Symfoniker och Damn! i en Popical-konsert.

12/8 – På onsdagskvällen uppträder Seinabo Sey och Ola Salo.

13/8 – Torsdagen bjuder bland annat på konsert med GöteborgsOperans orkester, kör och solister samt en hyllning till Ted Gärdestad med Timo Räisinen och Göteborg wind orchestra.

14/8 – På fredagen blir det hiphop för halva slanten med bland andra Looptroop Rockers, Linda Pira, och Stor & Gee Dixon & Bamma B och konferencier Ametist. Kvällen avslutas med Elissa, en libanesisk världsstjärna.

15/8 – Lördagen bjuder på klassisk musik i Göteborgs Symfonikers mobila konserthus mellan 14-18, familjekonsert, Sveriges nationalorkester Göteborgs Symfoniker med sopranen Pumeza Matshikiza, Mozarts Requiem med storkör och Hardcore Superstar.

16/8 – RIX FM Festival med bl.a. Måns Zelmerlöw, Molly Sandén, Zara Larsson och Loreen

Se hela programmet för Götaplatsen

Galleriscenen på Götabergsgatan torsdag 13/8

Under gallerikvällen i Vasaområdet den 13 augusti kommer scenen på Götabergsgatan 22 fyllas av sång och musik med bland andra folkära artisten Marie Bergman. Stanna och lyssna och gå sedan vidare till gallerierna längs gatan. Se hela programmet för Galleriscenen på Götabergsgatan.

Avenyn kokar

Under Kulturkalaset bjuder Avenyns krogar och restauranger in till Avenyn kokar med mängder av roligheter för hela familjen – från morgon till kväll. Ta del av de myllrande uteserveringarna med festliga uppträdanden, livemusik, dans, tävlingar och olika dryckesprovningar. Se hela programmet för Avenyn kokar.

Bältespännarparken

Bältespännarparken skapar ett kulturellt utropstecken mitt i Kulturkalasets huvudstråk. Det stora cirkustältet och parken fylls av ett rikt och varierat program dagligen med spännande workshops, seminarier, tävlingar, mat, musik och teater. Se hela programmet för Bältespännarparken.

Barnens kulturkalas i Trädgårdsföreningen

Kulturkalaset 2012
Under trädkronorna sprudlar det av konst, kultur och aktiviteter för dig som är 0-12 år och dina vuxenkompisar. Här hittar du gör-det-själv med kojbygge, smedja, halmkonst, megaväv och massor av andra utmaningar. Träffa Cirkus Cirkör och lär dig att gå på lina, jonglera och utföra akrobatik. I Ateljé Växthuset är det konst och design – var med och bygg på gemensamma skulpturer, testa street art eller pärla pixelkonst. Scener för musik, teater och dans, segling i vallgraven, drickabacksklättring, plantering, barnens byggskola och prova-på annorlunda sporter och dans hittar du också i Trädgårdsföreningen. Se hela programmet för Barnens Kulturkalas.

Och massa annat….

Här nedan är några axplock av vad mer som är på gång under veckan. Dessutom har Bio Roy, Röhsska museet, Stadsbiblioteket, Stora Teatern, Världskulturmuseet, Landsarkivet och Valand aktiviteter. Här finner ni hela programmet för Göteborgs Kulturkalas 2015.

– Gå på spännande konstjakt i Göteborgs Konsthall. Från 4 år.
– Knattevisning på Göteborgs Konstmuseum
– Officiell invigning av A-venue – en mötesplats för konstutövare och publik på Avenyn 25. 12/8 kl. 16-18
– Presentation av kommande spelår på Stadsteatern med regissörer och skådespelare. 14/8 kl 13 och kl. 16.30
– 140 fotografer ställer ut bilder längs planket i Nya Allén mellan Bältespännarparken och Trädgår’n. 15/8 kl. 12-18
– Öppet hus på Konserthuset. Prova instrument, lära känna musikerna i Göteborgs Symfoniker och delta i workshops. 15/8 kl. 14-18
– Sommarens snabbaste lådbilsrace i Lorensbergsparken 15/8 kl. 17-18.30
– Hammarkullefestivalen gästar återigen Göteborgs Kulturkalas. Dansare och musiker bjuder på en färgsprakande och musikalisk upplevelse utöver det vanliga. Fjädrar, dräkter och trummor skapar en skön rytm och karnevalsstämning för både stora och små. Karnevalen utgår från Götaplatsen avslutar vid Kungstorget. 15/8 kl. 17-18.30
– Bagageloppis och basket på Heden

Kulturkalaset 2012