fbpx

Publicerad 7 september, 2017 - Blogg

Kopparhuset på Avenyn är Västsveriges smartaste fastighet


Kopparhuset på Avenyn 31-35 har utsetts till Västsveriges smartaste fastighet på Fastighetsmässan i Göteborg.

I Kopparhusets unika butiker i bottenplan, med höga skyltfönster och moderna interiörer, huserar bland annat Holmens Herr och Tommey Hilfiger.

Bakom priset står Fastighetsägarna och mässarrangören Easyfairs. Ny- och ombyggnationen av Kopparhuset har resulterat i en helt Co2-neutral fastighet mitt i centrala Göteborg. Geoenergi hämtas från ett 40-tal hål på 300 meters djup i berglagret till en energicentral som i sin tur drivs av Wallenstams vindkraftsel.

Motivering Västsveriges smartaste fastighet 2017:
”Genom ett mycket ambitiöst miljö- och energiarbete har man lyckats uppnå minimal energiåtgång helt fri från Co2. Fastigheten har dessutom med sin spännande arkitektur och unika butiker bidragit till att skapa en modern och internationell känsla för stadskärnan i Göteborg.”

– Det här priset är ett väldigt fint kvitto för oss. Just Kopparhuset blev för oss startskottet på utvecklingen av Avenyn. Det är en ny- och ombyggnation som har bidragit till klimatsmart teknik, spännande arkitektur, internationell atmosfär och fler centrala hyresrätter, vilket känns väldigt bra, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam i Göteborg.