fbpx

Publicerad 26 februari, 2019 - Blogg

Kebab & Grill House blir till Kebaberia, 5 rpm döner

Nu är det äntligen dags för Kebaberian, tidigare Kebab & Grill House eller ”Kebaben”, att öppna igen efter en tids renovering.”Kebaben” har serverat avenybesökarna både dag och natt i mer än 20 år. Avenyn.se möter familjen som äger och driver restaurangen.

Hej! Vilka är Kebaberian?

Necat och Suleyman Yuksel, far och son men även övrig familj har insyn i verksamheten.

Hur länge har ni funnits på Avenyn?

Necat har ägt Kebaberian sedan 1996, han har dock haft krog på avenyn redan början på 90-talet. I samband med det såg han ett behov av en riktigt go kebab för folket på stan under dag såväl som nattetid.

Varför renoverar ni just nu?

Kebaben som den även kallas har vi försökt hålla i tiden under alla år, det har vi gjort genom mindre ingrepp i lokalen genom åren och nya rätter på menyn. Sedan ca två år tillbaka har vi känt att vi vill nå ut till flera målgrupper samt göra oss mer attraktiva att besöka under fler tider bortsett från fredag och lördag natt, som idag är våra största dagar.

I samband med att vi inom familjen började diskutera VAD vi ville förändra och hur vi kunde göra den mer attraktiv tänkte vi att det kunde vara bra på att ta in extern expertis. Vi kom då i kontakt med Pär Svensson på Stylt Trampolin. Där började vi bolla alla våra idéer och förslag på framförallt mat vi tycker om och äter hemma och som vi ville dela med oss av till våra gäster. Stylt omvandlade detta till Kebaberia – 5 rpm döner, då kände vi direkt att detta vill vi göra nu. Så efter ca ett års planering har vi valt att renovera och styra om skutan mot något vi tror våra gamla gäster kommer älska och förhoppningsvis även locka nya besökare.

När öppnar ni igen?

Vi öppnar dörrarna igen under vecka 9.

Hela tanken med denna förändring är att vi ska följa vår tid och den utveckling som sker, alltså att man som restaurang och företagare nischar sig och fokuserar på en sak man är bra på. Med denna förändring vill vi alltså få bort gatuköksstämpeln och fokusera på en kärnprodukt och det är kebab i olika former. Vi kommer alltså i likhet med tidigare att i grunden ha samma koncept med ett större fokus och ta mer inspiration av vår egna matkultur och den mat vi äter hemma. Det turkiska och orientaliska köket överlag har mycket inslag av grönsaker och kryddor men även smårätter, detta kommer bli mer synligt och utvecklat i Kebaberian. Vi kommer även göra tillägg med en veganrätt.

Vad kan besökarna vänta sig efter renoveringen?

Vad gäller öppettider kommer dessa vara samma som tidigare. Vi strävar fortfarande efter att vara det självklara valet för dem festande göteborgarna under helgerna fast nu i en mycket häftigare och inbjudande miljö. Maten kommer att vara lika varm och go och servicen minst lika snabb som tidigare. 

Slutligen, vad är det bästa med Avenyn?

Dynamiken. Här har vi allt från trendiga restauranger, nattklubbar och kontor. Här utspelar sig allt från demonstrationer, Gothia Cup, Partille cup och alla möjliga typer av evenemang och för många är det även en passage till och från platser. Men vi tycker att Göteborgs hjärta ligger i avenyn och vi tycker Avenyn speglar mycket av det som är bra med Göteborg. Det är också därför vi med nöje haft verksamhet här sedan början på 90-talet.