fbpx

September 2020

September 2020

4-5 September

Solala – Publiken bestämmer tour!

I ”Publiken Bestämmer Tour” får publiken vara med och avgöra vilka låtar som spelas. Allt i en intim hemma hos-känsla indränkt i underbar stämsång!

För åtta år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal power-trio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

Publiken Bestämmer Tour 2020 får publiken vara med och avgöra vilka låtar som spelas. Man kan alltså gå och lyssna hur många gånger som helst och få en ny konsert varje kväll! Dessutom kommer ni få höra nytt material och älskade covers, allt i en intim hemma hos-känsla indränkt i underbar stämsång!

Läs mer:

storateatern.se

11 september - 17 januari

Hasselblad Award

För att fira 40-årsjubileet av Hasselbladpriset presenterar denna utställning verk av samtliga pristagare – från första mottagaren Lennart Nilsson, 1980, till 2020 års vinnare Alfredo Jaar.

I samband med utställningen publiceras en jubileumsbok med förord ​​av Sir Elton John. Utställningen är curerad av Dragana Vujanović Östlind.

24-27 september

Bokmässan

Besök Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och allmänheten.

Ingen annan bokmässa i världen erbjuder ett lika omfattande seminarieprogram. Förutom seminarierna hålls program på mässans olika scener. I montrarna pågår aktiviteter hela dagarna, och där finns fack- och skönlitteratur, läromedel, barnböcker, serier, tidskrifter, bokbussar, bokhyllor och mycket mer.

Sydafrika, LÄS LÄS LÄS och digital kultur är huvudteman för 2020 års Bokmässa.

Bokmässan kommer iår att streamas med tanke på rådande situation med Covid – 19

Läs mer på:

bokmassan.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.