November

November 2017

13-15/10 + 20-22/10 + 27/10-5/11

Halloween på Liseberg

Årets Halloween på Liseberg är längre, större och rysligt läskigt. Under några ödesdigra dagar fylls nöjesparken med allt från hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis – utöver många Halloween-öppna karuseller och nervkittlande berg- och dalbanor.

30 okt - 5 nov

Höstlov på Avenyn!

Vädret blir kyligare och löven gulare. Vecka 44 är det höstlov och varför inte spendera lovet i Avenyområdet, här finns det aktiviteter för både små och stora.

2 november

Torsdagar på Södra Vägen

Första torsdagen varje månad bjuder Södra Vägens restauranger och butiker på extra happenings och erbjudanden. Kom och upplev Avenyns mysiga systergata!

11 november

Bamse på turné

Scandinavium En teaterföreställning för hela familjen.

Följ med på den nyskrivna familjeföreställningen ”Bamse och världens starkaste man”, en spännande berättelse om vänskap och världens modigaste björn!

Läs mer på:

gotevent.se

16 november

In Flames & Five Finger Death Punch

Scandinavium Göteborgs stolthet In Flames och amerikanska Five Finger Death Punch gör gemensam sak. Den 16 november intar metalgiganterna klassiska Scandinavium i Göteborg med en helt unik spelning.

Läs mer på:

gotevent.se

17 november

Champions of Rock

Scandinavium Succén “Champions of Rock” är tillbaka! Super-trion Peter Johansson, Ola Salo och Jenna Lee-James hyllar Queen under en rikstäckande arenaturné hösten 2017.

Läs mer på:

gotevent.se

17 nov - 30 dec

Jul på Liseberg

Under julen förvandlas Liseberg till en glittrande julsaga. Gå på klappjakt bland bodarna i skenet av miljoner juleljus, få upp värmen i vintervakna karuseller, hälsa på i Kaninlandet, se den vackra isbaletten, gå på spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar.

Läs mer på:

www.liseberg.se

24 november

Scorpions – The Crazy World Tour

Scandinavium Legendariska Scorpions tar sin ”The Crazy World Tour” till Sverige i höst och spelar både i Göteborg och Stockholm, detta blir deras första turné i Norden på väldigt många år och ryktet säger att scenshowen är större och bättre än någonsin.

Läs mer på:

gotevent.se

30 december

Julstadens invigning

Ett fackeltåg avgår från Gustav Adolfs torg kl 17.00 och invigningen börjar kl 17.30 på Götaplatsen. Se en eldshow, lyssna på stämningsfull sång av en stor Luciakör och se Göteborgs konstmuseum belysas av den internationellt erkända ljuskonstnären som vann Julstadens ljusdesigntävling.

Läs mer på:

goteborg.com

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.