fbpx

November 2020

November 2020

29 November- 10 Januari

Ljuskonstpromenad

Årets julstad bjuder på nio spektakulära ljuskonstverk. Tillsammans bildar de en ljuskonstpromenad från Trädgårdsföreningen till Domkyrkan. I väntan på att verken ska komma på plats, den 29 november, kan du tjuvkika och läsa mer om dem här.

29 November- 20 December

Julsångskvartetten i häst & vagn längs Avenyn

Julsångskvartetten är fyra, ibland fem, etablerade sångare med en gnistrande julsångrepertoar. Traditionella svenska och engelska julsånger framförs a capella i välgjorda stämarrangemang.
Vagnen färdas från Götaplatsen till Kopparmärra och tillbaka igen.

 

Julsångskvarteten med Häst & vagn
julsångskvartetten – goteborg.com

 

 

 

 

29 November- 20 December

Julsånger från Vallgraven

Lyssna på de mest klassiska julsångerna framförda av Göteborgs Ungdomskör under ledning av Amy Elizabeth Wheeler. I sakta mak åker kören fram längs med vallgraven på en Paddanbåt – inramade av strålande ljuskonstverk och den skvalpande kanalen.

Julsånger från Vallgraven
Julsånger från Vallgraven – goteborg.com

 

 

 

24 November- 10 Januari

Untitled

I projektet Untitled bjuder Göteborgs Konsthall in ett antal konstnärer att presentera verk som produceras och förmedlas utifrån de nya villkor av social distansering och isolering som gäller nu. Verken kommer att presenteras löpande under året.

Göteborgs konsthall
Untitled | Göteborgs Konsthall

 

13 November- 16 December

Julklappsinsamling på Gothia Towers

Julklapparna går till behövande barn i Göteborgsregionen. Förutom Räddningsmissionens egna verksamheter delas de även ut till omkring 30 olika föreningar, organisationer och kyrkor.

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.