Juli

Juli 2019

1 - 6 juli

Partille Cup

Världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar spelas i Göteborg med Heden som det största spelcentrat.

Partille Cup Partille Cup som 50-årsjubilerar har spelats varje år sedan 1970 och har under turneringens historia, varit den största och viktigaste ungdomshändelsen för handboll. Under åren har Göteborg välkomnat mer än 400 000 spelare och tränare från 90 länder.

I hjärtat av turneringen ligger Heden Center som är en stor mötesplats för spelare, ledare och publik.

Läs mer på:

www.partillecup.com

14 - 20 juli

Gothia Cup

Under en vecka är det fotbollsfest i hela Göteborg! Världens största och mesta internationella fotbollsturnering för ungdomar. 

Gothia Cup är en mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.

Heden utgör hjärtat av Gothia Cup. Heden ligger också mitt i hjärtat av centrala Göteborg och är beläget mitt emellan Nya Ullevi (invigningsarenan) och paradgatan Avenyn. Här upplever du den stora folkfesten!

Läs mer på:

www.gothiacup.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.