Juli

Juli 2018

2 - 7 juli

Partille Cup

Världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar spelas i Göteborg med Heden som det största spelcentrat.

Partille Cup har spelats varje år sedan 1970 och har under turneringens historia, varit den största och viktigaste ungdomshändelsen för handboll. Under åren har Göteborg välkomnat mer än 400 000 spelare och tränare från 90 länder.

I hjärtat av turneringen ligger Heden Center som är en stor mötesplats för spelare, ledare och publik.

Läs mer på:

www.partillecup.com

10 + 11 juli

Ed Sheeran på Ullevi

26-åriga Ed Sheeran är en av världens populäraste artister. När hans tredje album släpptes i mars, ”÷”, blev det världens mest streamade album på en vecka och hemma i England blev skivan den snabbast säljande någonsin av en manlig artist. Den 10 och 11 juli 2018 kliver han ut på Ullevis magiska mark!

Läs mer på:

gotevent.se

15 - 21 juli

Gothia Cup

Under en vecka är det fotbollsfest i hela Göteborg! Världens största och mesta internationella fotbollsturnering för ungdomar. 

Gothia Cup är en mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.

Heden utgör hjärtat av Gothia Cup. Heden ligger också mitt i hjärtat av centrala Göteborg och är beläget mitt emellan Nya Ullevi (invigningsarenan) och paradgatan Avenyn. Här upplever du den stora folkfesten!

Läs mer på:

www.gothiacup.se

21 juli

Guns N’ Roses på Ullevi

Med över en miljon biljetter sålda bara i Europa i år (inklusive en slutsåld och kritikerhyllad konsert på Friends Arena 29 juni) åker de vidare på en europeisk sommarturné 2018 som avslutas i Sverige, i Göteborg, på Ullevi!

Läs mer på:

gotevent.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.