fbpx

December 2020

December 2020

27 november - 10 Januari

Ljuskonstpromenad

Årets julstad bjuder på nio spektakulära ljuskonstverk. Tillsammans bildar de en ljuskonstpromenad från Trädgårdsföreningen till Domkyrkan. I väntan på att verken ska komma på plats, den 29 november, kan du tjuvkika och läsa mer om dem här.

29 November- 20 December

Julsångskvarteten med Häst & vagn längs Avenyn

Julsångskvartetten är fyra, ibland fem, etablerade sångare med en gnistrande julsångrepertoar. Traditionella svenska och engelska julsånger framförs a capella i välgjorda stämarrangemang. Vagnen färdas från Götaplatsen till Kopparmärra och tillbaka igen.

Julsångskvarteten med Häst & vagn
julsångskvartetten – goteborg.com

Fram till 10 Januari 2021

Untitled på Göteborgs Konsthall

I projektet Untitled bjuder Göteborgs Konsthall in ett antal konstnärer att presentera verk som produceras och förmedlas utifrån de nya villkor av social distansering och isolering som gäller nu. Verken kommer att presenteras löpande under utställningen.

Medverkande konstnärer:
Andreas R Andersson, Josefina Björk, Laleh Kazemi, Olof Marsja, Anna-Karin Rasmusson, Linda Tedsdotter och Markus Öhrn i samarbete med Institutet.
Ytterligare konstnärer kan tillkomma.

 

 

Göteborgs Konsthall
goteborgskonsthall.se

13 November -16 December

Julklappsinsamling på Gothia Towers

Julklapparna går till behövande barn i Göteborgsregionen. Förutom Räddningsmissionens egna verksamheter delas de även ut till omkring 30 olika föreningar, organisationer och kyrkor.

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.