Augusti

Augusti 2018

14 - 19 augusti

Europride 2018 Stockholm Göteborg

Under EuroPride 2018 anordnas evenemanget gemensamt mellan de två festivalerna Stockholm Pride och West Pride som bjuder in till en glädjefest som sträcker sig över tre veckor och som binder ihop Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg.

EuroPride är ett årligt återkommande arrangemang, där en Pridefestival i Europa får rättigheten att använda titeln EuroPride. Arrangemanget lockar besökare från hela Europa. 2018 genomförs EuroPride i Sverige för tredje gången, och för första gången med två städer som arrangörer.

Läs mer på:

westpride.se

14 - 19 augusti

Kulturkalaset

I augusti varje år exploderar Göteborg i över tusen aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Unikt för i år är att West Pride genomför EuroPride i Göteborg samtidigt som Kulturkalaset.

På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band. Med över en miljon besök under sex dagar är Göteborgs Kulturkalas en av Skandinaviens största kulturfestivaler. Allt på Kulturkalaset är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen.

26 augusti

Kevin Hart – The Irresponsible Tour

Den lille amerikanske komikern med det stora hjärtat som ofta blev utbuad från scen i början av sin karriär har nu lagt världen för sina fötter. Den 26 augusti intar han scenen på Scandinavium.

Läs mer på:

gotevent.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.