Augusti

Augusti 2017

3 augusti

Torsdagar på Södra Vägen

Första torsdagen varje månad bjuder Södra Vägens restauranger och butiker på extra happenings och erbjudanden. Kom och upplev Avenyns mysiga systergata!

16 - 20 augusti

Kulturkalaset

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film.

På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band. Med 1,3 miljoner besök under sex dagar är Göteborgs Kulturkalas en av Skandinaviens största kulturfestivaler. Allt på Kulturkalaset är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen.

21 - 27 augusti

FEI EM i Ridsport Göteborg 2017

Upplev den stora hästfesten i Göteborg när EM i disciplinerna hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr avgörs på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Heden är arena för körning fyrspann samt paradressyr. Heden blir dessutom ett livligt område med uppvisningar, prova-på-aktiviteter och utställningar. Fri entré hela veckan.

Läs mer på:

gothenburg2017.com

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.