April

April 2019

1 - 12 april

Vetenskapsfestivalen

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Festivalen blandar vetenskap och kultur på spännande sätt. Kul för alla åldrar.

3 - 7 april

Gothenburg Horse Show

Scandinavium Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Räkna med fest och storslagna tävlingsdagar med dubbla världscupfinaler när världens bästa ekipage och världens bästa publik fyller Scandinavium den 3-7 april 2019.

15 - 22 april

Påsk och påsklov i Avenyområdet

Skapande workshops, utställningar och påskäggjakt är några av ett rikt utbud aktiviteter som anordnas för påsklovslediga under veckan. Eller varför inte bara strosa runt paradgatan och gör det som faller dig in – ta en fika, en god bit mat eller passa på att vårshoppa i någon av områdets alla butiker.

26 april

Sommarpremiär på Liseberg

Nordens största nöjespark slår upp dörrarna för en fullspäckad sommar fullt av åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning på scen och teater. Några av årets konsertbokningar är The Offspring, Mando Diao, Pussy Riot och Tove Lo.

Läs mer på:

liseberg.se

Valborgsmässoafton 30 april

Chalmerscortègen

Ett av Göteborgs säkra vårtecken är Chalmersstudenternas karnevalståg Cortègen som varje valborgmässoafton tågar ner för stadens gator.

I tåget ser vi både lastbilsflak och självgående tekniska nummer som driver med nyheter från det gångna året och också uppvisningar i tekniskt kunnande. I Avenyområdet finns de bästa åskådarplasterna, men kom i god tid, runt 250 000 åskådare tar plats längs cortègevägen.

Läs mer på:

cortegen.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.