fbpx

April 2020

April 2020

1 april

Uteserveringspremiär

3 april - 9 maj

GES på The Theatre!

Det blev två GES-skivor som sålde över en halv miljon exemplar och GES blev ett nytt landmärke för svensk popmusik. Resten är, som man brukar säga, historia. Räknar vi dessutom in Glenmark, Orup och Strömstedt soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify.

Nu tar GES klivet upp på scen igen och våra pophjältar kommer att för första gången bjuda på en gemensam krogshow! Succégruppen kommer att ta dig med på en intim, men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer.

Läs mer:

gothiatowers.com

20 - 29 april

Vetenskapsfestivalen

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Festivalen blandar vetenskap och kultur på spännande sätt. Kul för alla åldrar.

Läs mer på:

vetenskapsfestivalen.se

Valborgsmässoafton 30 april

Chalmerscortègen

Ett av Göteborgs säkra vårtecken är Chalmersstudenternas karnevalståg Cortègen som varje valborgmässoafton tågar ner för stadens gator.

I tåget ser vi både lastbilsflak och självgående tekniska nummer som driver med nyheter från det gångna året och också uppvisningar i tekniskt kunnande. I Avenyområdet finns de bästa åskådarplasterna, men kom i god tid, runt 250 000 åskådare tar plats längs cortègevägen.

Läs mer på:

cortegen.se

25 april

Spring market Södra Vägen

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.