fbpx

April 2021

I APRIL

Hittaut till Avenyn!

Just nu pågår Hitta ut till Avenyn! Detta är den perfekta aktiviteten för alla göteborgare och besökare i vår stad som med låg smittrisk går att utföra utomhus på egen hand. Dessutom får man njuta av den vackra omgivningen på och runt Avenyn.

Varje registrerad checkpoint motsvarar en chans att vinna och ju fler checkpoints du registrerar, desto större chans att vinna.

I vårt senaste Avenysvepet  kan du se mer om Hittaut och hur du tävlar!  Se det här!

Checkpointsen kommer sitta kvar fram till 16 maj för de som inte hinner promenera i påsk. Använd den fysiska kartan, ladda ned karta från webben eller ladda ned appen ”Hittaut.nu” för att hitta de olika checkpointsen.

Kartutlämningsställen

Här kan du hämta upp kostnadsfria Hittaut-kartor från och med 27 mars:

  • Svenska Mässans huvudingång, Korsvägen, låda utanför entrén
  • A43 Coffee, Avenyn 43
  • Pressbyrån Valand
  • Trädgårdsföreningen, vid Växthuset (finns där till 5 april)

Ladda ned pdf-karta

All information om Hittaut Göteborg och hur du registrerar dig finner du  HÄR

Denna aktivitet har möjliggjorts genom samverkan med Hittaut Göteborg, Göteborgs Stad samt Avenyföreningen och dess medlemmar.


Hittaut har blivit en folkrörelse och har i 13 år lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints, främst sommartid i skog och mark. Förra året ökade det till 100 000 deltagare.

 

Konceptet är enkelt – ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan och upptäck nya platser.

20 april

Göteborgs konstmuseum och Göteborgs konsthall öppnar igen!

Göteborgs konstmuseum och Göteborgs konsthall planerar åter att öppna för publik tisdag 20 april. Du som är frisk är välkommen att besöka, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk ska du avstå att besöka av hänsyn till alla medmänniskor.

I dagsläget finns ingen möjlighet för förhandsvisning. Som ett led i säkerhetsåtgärderna för att minska spridningen av Covid-19 är kontantfritt som gäller. Det går bra att betala med kort eller via Swish. Respektive platser har maxantal samtidiga besökare. För mer information inför ditt besök finner du nedan.

Göteborgs konstmuseum 

Göteborgs konsthall

Göteborgsoperans digitala föreställningar

Sång, musik och dans säger mer än tusen ord – även när vi tvingas hålla fysisk avstånd. Göteborgsoperan erbjuder digitala sändningar med nya upplevelser varje vecka. Upptäck kulturens fantastiska värld direkt från soffan! Klicka här för mer information. 

22 april kl.20.00

Välkommen till en livesänd konsert med Göteborgs Symfoniker! 

Barbara Hannigan, förste gästdirigent hos Göteborgs Symfoniker, på kärt återbesök i Göteborg. Hon bor i Paris så det föll sig helt naturligt att hon valde en av Haydns ”Parissymfonier”, nr 87, komponerad 1786 för en god slant åt ett musiksällskap i den franska huvudstaden. Symfonin har med all rätt kallats ”en av Haydns soligaste symfonier”.

Det franska temat återkommer i Brittens dramatiska Les illuminations, sånger till smått surrealistiska texter av den äventyrlige poeten Artur Rimbaud. Här skildras en värld mellan dröm och verklighet i provocerande dikter som Britten tonsatt med suverän fingertoppskänsla. En fransk tonsättare får äran att avsluta konserten: Gabriel Fauré och hans stämningsfulla scenmusik till triangeldramat Pelléas och Mélisande, förföriska melodier med en doft från 1890-talet och La Belle Époque.

Klicka här för att njuta av klassisk musik!