fbpx

Publicerad 29 november, 2018 - Blogg

Jul på Avenyn


Miljoner glittrande juleljus strålar över Göteborg och julstämningen vilar över staden. Upplev det som hör julen till på Avenyn: julklappshopping, vacker julmusik, julbordets läckerheter och upplevelser i kulturens tecken.

Upplev Julstaden


Julstaden invigs 29 november på Götaplatsen och ljusstråket tänds upp i all sin prakt. Ett fackeltåg avgår från Gustav Adolfs torg kl 17.00 och invigningen börjar kl 17.30 på Götaplatsen. Under Julstaden i Göteborg kommer hela Göteborgs Konstmuseums fasad att prydas av ett ljusspel med Pettson & Findus. De populära karaktärerna kommer att fira jul tillsammans med besökaren som har möjligheten att interagera i deras julfirande.

Hitta klapparna på Avenyn

julklappsshopping700x350
För dig som vill julklappsshoppa hittar du på Avenyn och kringliggande gator en fantastisk blandning av affärer med kläder, inredning, upplevelser och konst. Här hittar du Avenyns utbud av butiker.

Avnjut julens delikatesser


Vill du få en försmak av julen och alla dess läckerheter på julbordet? Då kommer här en guide till Avenyns julbord. Små som stora, klassiska som moderna. Hugg in och njut av julens alla delikatesser.

Promenera längs gatorna runt Avenyn som glimrar av vacker julbelysning

julbelysningsvagen
Nu flödar återigen stadens fasader och gator av vackert ljus under de mysiga veckorna fram till jul. Avenyns sidogator sprider glittrande belysning och julglädje på Södra Vägen, Teatergatan, Götabergsgatan, Geijersgatan och Kristinelundsgatan. Missa inte ett besök på Teatergatan för att uppleva de vackra teaterdraperierna som nu smyckar och lyser upp hela Teatergatan.