Jul på Avenyn

Publicerad

Blogg

julpaavenyn
Miljoner glittrande juleljus strålar över Göteborg och julstämningen vilar över staden. Upplev det som hör julen till på Avenyn: julklappshopping, vacker julmusik, julbordets läckerheter och upplevelser i kulturens tecken.

Mer julbelysning än någonsin runt Avenyn

julbelysningsvagen
Nu flödar återigen stadens fasader och gator av vackert ljus under de mysiga veckorna fram till jul. 1 december tändes ljusstråket upp i all sin prakt vid Julstadens invigning på Götaplatsen. Även Avenyns sidorgator sprider glittrande belysning julglädje på Södra Vägen, Teatergatan, Götabergsgatan, Geijersgatan och Kristinelundsgatan.

Julstadens Julkalender bjuder på kulturella upplevelser

avenyvandring700x350
I år har Julstaden tagit fram en julkalender som varje dag bjuder på upplevelser i kulturens tecken, här hittar du bland annat guidade visningar på Röhsska museet, Göteborgs Konsthall och Göteborgs konstmuseum, julutställning i Trädgårdsföreningen och filmvisning på Bio Roy.

Njut av vacker julmusik

thischristmas_pressbild
På Avenyn och Götaplatsen är utbudet stort bland julkonserter i olika former och teman. På Lorensbergsteatern kan du uppleva julkonserter med Manskören Hellmans Drengar, Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa och The Real Group julkonsert. Till Stora Teatern kommer Samuel Ljungblahd, Viktoria Tolstoy och Bohuslän Big Band och spelar kända och okända julpärlor och traditionsenligt bjuder Rytmus musikgymnasium i Göteborg in till en sprakande julkonsert i två akter. Även Ebbot Lundberg besöker med en julinspirerad konsert. Hos Göteborgs Symfoniker i Konserthuset spelas Bach juloriatioret, familjekonserten Snöflingan och självaste Carola kommer och sjunger om drömmen om julen.

Hitta klapparna på Avenyn

julklappsshopping700x350
För dig som vill julklappsshoppa hittar du på Avenyn och kringliggande gator en fantastisk blandning av affärer med kläder, inredning, upplevelser och konst. Här hittar du Avenyns utbud av butiker.

Avnjut julens delikatesser

Julbord Avenyn Göteborg.
Vill du få en försmak av julen och alla dess läckerheter på julbordet? Då kommer här en guide till Avenyns julbord. Små som stora, klassiska som moderna. Hugg in och njut av julens alla delikatesser.

Fira nyår på Götaplatsen

nyarpagotaplatsen700x350
Götaplatsen lyses som alltid upp extra vackert under Julstaden. Missa inte nyårsceremonin här 31 december!