fbpx

Publicerad 26 maj, 2015 - Hotell & service, Mat & dryck

Italiensk riviera hos Bellora

bellora, restaurang, hotell, avenyn
Med sin vackra och inbjudande entré kan man inte annat än att längta efter att öppna dörren och kliva in på den Italienska Rivieran. Hotel och Ristorante Bellora har nu öppnat.

När du kommer in genom dörren öppnar sig en genomtänkt och ombonad uteservering, med gröna växter och en värmande känsla i materialvalen.

Innanför hotelldörren väntar ännu en överraskning. Om du tidigare har besökt hotellet när det var Mornington Hotel Stravaganza, blir du glatt överraskad av förändringen som skett under renoveringen. Med en kombination av ljusa färger med rosor på väggarna och mörka möbler, känns det mer hemtrevligt än som ett hotell.

bellora, hotell, restaurang, avenyn

Tidigare hade hotellet ingen egen restaurang men då ESS Hotell tillsammans med Koncept Restauranger Holding AB tog över Mornington Hotel Stravaganza i januari i år, gick de även in som ägare i verksamheterna Brasserie Lipp, The Rose & Crown och Glow. Man slog då ut väggen mellan hotellet och restauranglokalen (f.d. The Rose & Crown) och började renovera, och snart hade man skapat en hotellrestaurang, Ristorante Bellora.

— Vi tror att vi har goda förutsättningar att lyckas med konceptet och att vi har något att tillföra Göteborg, och när chansen gavs att ta över så kunde vi inte tacka nej, berättar Carl Lundgren från ESS-Hotell.

Hotellet är ett livligt ”life-style” hotell där medvetna affärsresenärer lever och bor på vardagarna och familjerna huserar på helgerna. Inspirationen till hotellet hämtas från den Italienska Rivieran på 50- och 60-talet. Hotellrummen kommer även de göras om med en ”light-makeover” under en kommande period. Lobbyn har redan renoverats för att bli mer Italien-inspirerad.

bellora, hotell, restaurang, avenyn

Där den gamla puben The Rose and Crown tidigare låg har man nu tagit in den italienska Rivieran. Ristorante Bellora, som restaurangen nu heter har italiensk inriktning där du kommer kunna avnjuta både en trevlig frukost, lunch, middag eller brunch. Då restaurangen och lobbyn ligger i anslutning till varandra, kan man erbjuda hotellets gäster en fullvärdig vistelse i sann Italienska anda, med boende och mat tillsammans.

— Vi vill kunna attrahera mer besökare till Göteborg och Avenyområdet, där de kan hitta ett mer spännande utbud och det kommer vi göra genom att förstärka, förädla och utveckla verksamheterna, säger Carl Lundgren.

En spännande framtid väntar nu för Hotel & Ristorante Bellora.

Sedan tidigare driver ESS Hotell även Peacock Dinner Club, Tranquilo, Hotel Pigalle och Barabicu i Göteborg