fbpx

Publicerad 20 juni, 2015 - Blogg, Mat & dryck

Dolce Via – en äkta italiensk glassbar

dolcevia, avenyn, södra vägen, glass, italienskt
Allt började med en tanke och en dröm för många år sedan, och nu är det äntligen verklighet. En äkta italiensk gelateria och pasticceria vid namn Dolce Via.

I lokalen på Södra vägen 7, hittar man sommarens glasställe, Dolce Via. Här finner du äkta glass och sorbet i alla möjliga smaker, de klassiska smakerna som vanilj, jordgubb och choklad finns alltid, men även smaker som pistage, hasselnöt, kokos, vattenmelonsorbet. Allt efter hand så testar man sig fram till nya och spännande smaker, vilket gör att alla kan hitta en smak som man gillar.

Glassen tillverkas direkt på plats av en äkta italienare, berättar ägaren Anton. Det gör att glassen har rena ingredienser och inte innehåller några tillsatser.
Idén till att starta en gelateria har Antons mamma haft i många år, och efter att ha drivit några andra firmor, där ibland en glassbil, så hittade man till slut en lokal där man såg potentialen att starta sin dröm, berättar Anton.

— Vi har inte bara glass, utan även delar från det italienska konditoriet så som croissanter. Dessa gör vi naturligtvis också själva här på plats varje dag, säger Anton.

dolce via, södra vägen, avenyn, italienskt
Dolce Via har mellan 20-25 olika smaker på glass att välja på så det finns verkligen en favorit för alla. Anton tipsar också om att man inte får missa att prova Affogato, en kul glass där man häller en espresso över.

— Vi levererar även desserter om man som kund önskar detta. Och inför framtiden så har vi flera spännande tankar och planer på gång som förhoppningsvis kan bli verklighet, fortsätter Anton.

Den italienska vågen fortsätter i Avenyområdet och detta är vårt senaste italienska tillskott som vi hälsar varmt välkomna.

Följ Dolce Via på Facebook och Instagram