fbpx

Publicerad 2 februari, 2015 - Blogg

Italienska influenser intar paradgatan

hotel bellora, avenyn, hotell avenyn
Ett par glada och drivna göteborgare startade för några år sedan ESS Hotell, och efter att ha byggt upp flera verksamheter ute i landet så var det dags att komma tillbaka till hemstaden Göteborg. Spännande saker är nu på gång på nya Hotel Bellora, på Avenyn (f.d. Mornington Hotel). De nya ägarna, ESS Hotell planerar nu för en ombyggnad som kommer att få hotellet att kännas lite mer som en bit av den italienska rivieran.

Från januari i år så har ESS Hotell tillsammans med Koncept Restauranger Holding AB tagit över Mornington Hotel Stravaganza som har bytt namn till Hotel Bellora.

— Vi tror att vi har goda förutsättningar att lyckas och att vi har något att tillföra Göteborg, och när chansen gavs så kunde vi inte tacka nej, berättar Carl Lundgren från ESS-Hotell.

Hotellet kommer att vara ett livligt ”life-style” hotell där medvetna affärsresenärer kommer leva och bo på vardagarna och familjerna husera på helgerna. Inspirationen till hotellet hämtas från den Italienska Rivieran på 50- och 60-talet.

Hotellrummen kommer att få en ”light-makeover” medan lobbyn kommer att förändras desto mer.
I samband med lobbyns ombyggnation kommer man även att renovera puben The Rose & Crown som idag ligger vägg i vägg med hotellet men som efter renoveringen kommer att bli hotellets restaurang. Man kommer alltså att slå ut väggen mellan hotellet och restaurangen och bygga samma de båda verksamheterna. I restaurangen med italiensk inriktning kommer man kunna avnjuta både en trevlig frukost, lunch, middag eller brunch.

— Vi vill kunna attrahera mer besökare till Göteborg och Avenyn, där de kan hitta ett mer spännande utbud och det kommer vi göra genom att förstärka, förädla och utveckla verksamheterna, säger Carl Lundgren.

En spännande utvecklingen av nya Hotel Bellora väntar nu runt hörnet, varmt välkomna till Avenyn, ESS Hotell!

ESS Hotell har även gått in som ägare i verksamheterna Brasserie Lipp, The Rose & Crown och Glow.
Sedan tidigare driver man Peacock Dinner Club, Tranquilo, Hotel Pigalle och Barabicu i Göteborg