fbpx

Publicerad 30 oktober, 2013 - Blogg

#iloveavenyn

Instagram_utstallning
I somras postades över 1000 självporträtt med hashtaggen #iloveavenyn på foto-appen Instagram. Ett hundratal av självporträtten visades dessutom på storbildsskärmen på Avenyn 29-35, där Wallenstam bygger om den gamla Avenygallerian. Nu blir 26 av dessa foton en utställning på Mornington Hotel Stravaganza som hade premiäröppning fredag den 25 oktober.

– Aldrig förr har det postats så mycket självporträtt i sociala medier som det görs i dag. Beteendet har gett upphov till en trend som kallas ”selfie”. I somras hakade vi på Avenyföreningen på trenden och erbjöd folk en stund i rampljuset på vår kära paradgata, säger Madeleine Wahlberg, Centrumledare på Avenyföreningen.

Det enda som krävdes för att man skulle få se sig själv på den stora digitalskärmen mitt på Avenyn var att man tog ett självporträtt, la upp bilden på Instagram och hashtaggade med #iloveavenyn. Av de 1000 inkomna bilderna har nu 26 foton valts ut för att ingå i en fotoutställning, på Mornington Hotel Stravaganza, som naturligtvis också heter #iloveavenyn. Framkallar bilderna gör Götaplatsens Foto.

Utställningen #iloveavenyn är en del av en långsiktig satsning för att ge mer utrymme åt konsten på Avenyn, vilket kan innebära såväl permanent som tillfällig konst i olika former.

– Vi tror starkt på att konstnärliga uttryck stärker Avenyns internationella attraktionskraft. I det nya gestaltningsprogrammet är konsten en viktig del av utvecklingen av vår paradgata och på sikt är tanken att Avenyn sticka ut och forma en ännu starkare identitet bland europeiska städer, säger Madeleine Wahlberg.

Utställningen pågår till den 27 november, i lobbyn på Mornington Hotel Stravaganza.