fbpx

Publicerad 24 oktober, 2016 - Blogg

Höstlovet bjuder på massor av evenemang och aktiviteter

hoststaden700x350
I år firas hösten något extra i Göteborg och det finns mängder av roliga aktiviteter och evenemang på och runt Avenyn som man inte får missa!

Vädret blir kyligare och löven gulare. Vecka 44 är det höstlov och varför inte spendera lovet på Avenyn med omnejd, här finns fullt av aktiviteter för både små och stora.

universeum-halloween-2016
Universeum svidar om till halloweenkostym och fyller huset med en hel hög läskigheter. Creepy Science ärtillbaka med kluriga quiz, kusliga kryp och kladdigt knep och knåp. Det blir ett förskräckligt äventyr för vetgiriga barnfamiljer, orädda höstlovsfirare och en och annan vampyr. Creepy science innebär att vetenskap inom kemi, fysik, biologi och teknik undersöks genom ett fasligt filter. Ta reda på hur mycket du vet om verklighetens vampyrer och bli expert på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur.

Göteborgs konstmuseum välkomnar till höstlovsläskiga visningar i museet efter stängningstid. Häng med och vandra runt i skenet av ficklampor i de mörka tysta salarna. Kanske ser du något porträtt som följer dig med blicken eller hör ett ljud som inte går att förklara? Ta del av allt läskigt och spöklikt som har hänt på museet genom åren. Det finns ficklampsvisningar med olika läskighetsnivåer, så välj den du tror att du bara får lite svårt att sova av. Du är också välkommen att titta på konst och skapa själv i museets kreativa verkstad Studion. Kom och skapa i lera, gör din egen ansiktsmask, måla i acryl på canvas och prova på screentryck. På förmiddagarna hålls aktiviteter för dig som är 5-12 år och på eftermiddagarna för dig som är 13-24 år.

Även Göteborgs Konsthall kan du uppleva i ficklampornas sken. Det är verken i utställningen This Misery of Light som kan upplevas i en spännande och annorlunda visning där konsthallen är mörklagd och endast några strimmor av ljus letar sig in i rummen… Det blir även traditionella guidade visningar av utställningen för både stora och små. Efter barnvisningarna kan du delta i skapande verkstad och och trycka egna pengar. I höstlovsworkshopen ”Plocka isär och bygg upp” kan du bygga och skulptera genom att plocka isär och bygga ihop gammal teknik. För skollovslediga barn, där vuxna och syskon också är välkomna!

Om du efter alla läskigheter behöver sitta ner en stund, så kan du lyssna till Höstlovskören som sjunger på Göteborgs Konserthus. Onsdag den 2 november anordnas det konsert efter flera dagars repetition. På Bio Roy har man höstlovsbio för alla under hela veckan, med visning av filmerna Upp i det blå och Mitt liv som Zucchini. 2-6 nov är det höstlov i Studio Röhsska då alla kan skapa mosaiker med Mosaikfabriken.

Höstlovet på Stadsbiblioteket blir en läskig, mysig och intensiv vecka som sätter läsning för barn i fokus. Det blir bland mycket annat olika bokklubbar, bokrelease, smyckeworkshop och sagostunden ”Den magiska kofferten” för de minsta från 3 år.

liseberghalloween2016700x350
Liseberg kan du uppleva 13 ödesdigra dagar fyllda med allt från hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis. Dessutom har 30 karuseller och nervkittlande berg och dalbanor Halloween-öppet. Halloween på Liseberg 2016 pågår 21–23 okt och 28 okt–6 nov.

I Trädgårdsföreningen kan du som alltid leka i lekparken eller njuta av den färgrika naturen, men under höstlovet blir det också höstlovskul i Palmhuset 31 oktober-4 november. Kom och lyssna på Mojanernas musikaliska saga, regnskogsberättelser från Amazonas och följ med på exotisk guidning bland palmerna. 30 oktober och 13, 27 november kan du som vill veta mer om Palmhuset och de olika avdelningarnas exotiska växter gå på Palmhusguidning.

Torsdagen den 3 november mellan kl. 13-16 kan alla hockeyfans åka skridskor, få autografer och ta selfies med Frölundas hockeystjärnor när Got Event och Frölunda HC bjuder in till allmänhetens åkning i Scandinavium. Gratis inträde.