fbpx

Publicerad 27 oktober, 2017 - Barn & familj, Bio, Blogg, Fri entré, Kultur & nöje, Scen, Utställning

Höstlovet på Avenyn


Vädret blir kyligare och löven gulare. Vecka 44 är det höstlov och varför inte spendera lovet på och kring Avenyn, här finns det aktiviteter för både små och stora.

Göteborgs Konsthall erbjuder Tejpworkshop för barn 7-10 år. Kan man göra konst av persienner och glödlampor? Tillsammans med en konstpedagog upptäcker vi skulpturen Swedish Villa från olika oväntade och annorlunda perspektiv. Vi fortsätter sedan att tejpa egna former och berättelser på konsthallens golv. Workshopen avslutas med en avslappningsövning för att landa i kroppen och knoppen.

Rymdraketer, dvärgplaneter, stjärnor och kometer! Barnavdelningen på Stadsbiblioteket bullar upp lite extra med rymdtema under Läslovet. De höstlovslediga barnen bjuds på aktiviteter varje dag under hela veckan förutom på lördag då Stadsbiblioteket har stängt. Fri entré till alla aktiviteter.


Foto: Emelie Asplund
Under vecka 44 bjuder Göteborgs konstmuseum skolbarn i olika åldrar att fira höstlovet hos oss. Tisdag – fredag hålls skapande aktiviteter i vår kreativa verkstad Studion, på onsdagskvällen blir det filmvisning i samlingen och under flera kvällar är du välkommen till lagom läskiga ficklampsvisningar. Höstlov innebär ju också läslov! Därför har vi laddat upp med barnböcker för olika åldrar på temat Staden. Kryp upp i soffan i Studion eller sjunk ner i en puff och läs en bok tillsammans.

Om du efter alla läskigheter behöver sitta ner en stund, så kan du lyssna till Höstlovskören som sjunger på Göteborgs Konserthus. Onsdagen den 1 november anordnas det konsert efter flera dagars repetition.

höstlov, avenyn, universeum
Mellan 21 oktober och 5 november är Creepy Science tillbaka med kluriga quiz, kusliga kryp och kladdigt knep och knåp på Universeum. Utställningar och labb fylls med mängder av programpunkter och aktivitetsstationer för alla sinnen.

Copyright: Liseberg
Om du söker efter bus, spänning och kanske lite skräck, så är ett besök på Liseberg att rekommendera.
Halloween på Liseberg är i år öppet 13–15 och 20–22 okt samt 27 okt–5 nov. I år är hela 35 attraktioner öppna – alla utom AtmosFear, Kållerado och Skepp o´skoj – samt tre skräckhus. Parken öppnar klockan 12 varje dag under vecka 44. Ju senare det blir desto mer förvandlas parken till en mer spöklig miljö. I kaninlandet skrämmer dock kaninerna bort alla ovälkomna gäster och fortsätter sitt Happy Halloween.

I Trädgårdsföreningen kan du som vanligt leka i lekparken eller njuta av den färgrika naturen, men under höstlovet finns det också kostnadsfria aktiviteter att ta del av. Vad sägs om guidning i Palmhuset för barn och vuxna, bygg insektshotell som du kan ta med dig hem och lär dig om hur trädgårdens små djur vill ha det för att trivas. Det blir även visning av parkens insektshotell.