Höstlov för alla på Avenyn

tradgardsforeningen, avenyn, höstlov, höstlovsaktiviteter
Vädret blir kyligare och löven gulare. Vecka 44 är det höstlov och varför inte spendera lovet på och kring Avenyn, här finns det aktiviteter för både små och stora.

I Trädgårdsföreningen kan du som vanligt leka i lekparken eller njuta av den färgrika naturen, men under höstlovet finns det också kostnadsfria aktiviteter att ta del av. Vad sägs om guidning i Palmhuset för barn och vuxna, en eldshow när mörkret har lagt sig eller mexikanskt firande av de döda.
Vill du skapa till musik är Studio Röhsska stället att besöka under höstlovsveckan. Här kommer du tillsammans med Röhsskas pedagoger skapa collage och teckningar som sedan sätts samman i datorn där bilderna blir till spelbara instrument.

Om du vill ha något läskigare aktivitet kan du göra ett besök på Göteborgs Konstmuseum. Där kan du leta efter kusligheter bland konstverken och sedan göra ett tryck på papper eller medhavd t-shirt av det konstverk som du tyckte var läskigast. Vad händer på museet efter stängning? Vågar du följa med på en rundvandring i mörkret? Med endast en ficklampa som belysning kan du tillsammans med andra smyga runt i tomma salar och förbi skrämmande porträtt.

Om du efter alla läskigheter behöver sitta ner en stund, så kan du lyssna till Höstlovskören som sjunger på Göteborgs Konserthus. Tisdagen den 27 oktober anordnas det konsert efter flera dagars repetition.
Bio Roy har man höstlovsbio för alla under hela veckan, med visning av filmen Lasse-Majas dektektivbyrå.

Med temat ”spel” bjuder Världskulturmuseet in alla höstlovslediga barn (och vuxna) till att pröva olika spel, digitala som analoga. Eller varför inte skapa ditt egna spel. Om du ännu inte har besökt den populära utställningen Jordlingar, så har du nu en sista chans då utställningen stänger den 8 november.Även Stadsbiblioteket hittar in i spelvärlden genom att anordna TV-spelsturnering under höstlovet. Varje heltimma börjar en ny turnering. Om du istället gillar att teckna, anordnas en workshop där du kan testa på serietecknandets konst.

höstlov, avenyn, universeum
Vill du vara mer kreativ under lovet så finns det en mängd möjligheter till detta på Universeum. Blanda ditt egna slajm, gör din egna kolsyreis toppat med slingrande ormar och rostade larver. Dessutom kan du lära dig mer om fladdermöss, vampyrer, kackerlackor eller varför inte fråga berömda gamla vetenskapsmän om hur de kom på sina idéer.

avenyn, höstlov, höstlovsaktiviteter, liseberg, halloween
Om du söker efter spänning och kanske lite skräck, så är ett besök på Liseberg att rekommendera. För första gången håller man öppet under höstlovsveckan, från lördagen den 24 oktober till söndagen den 1 november, kan du bli skrämd, uppjagad, skakis eller bara äta en massa massa godis. Parken öppnar klockan 12 och från klockan 17 när mörkret börjar lägga sig förvandlas parken till en mer spöklig miljö. I kaninlandet skrämmer dock kaninerna bort alla ovälkomna gäster och fortsätter sitt Happy Halloween med disco.