fbpx

Höst på Avenyn

Hösten är här och det blir en annorlunda tid men det finns fortfarande mycket att njuta av på Avenyn.
Varför inte ta sig en runda i en park eller gå och äta på några av Avenyns goda restauranger.

Det finns även mycket roligt att göra på höstlovet för barnen!  Beställ Läslovspåse med bla rysliga pyssel i, gör Familjeyoga eller träffa Spöket Laban. Det går också att spenderar dagen på Spelhuset i Liseberg eller varför inte gå med en läskig guide på Universum?

Pumpapromenad

När Halloween på Liseberg fick ställas in stod en bonde med 30 000 pumpor över. Nu kan du istället njuta av pumporna på centrala platser i Göteborg, bla på Södra Vägen, Götaplatsen och på Avenyn. Ladda ned kartan och häng med ut på pumpapromenad!

Kultur

Stadsbiblioteket

Vad är mysigare under hösten än att mysa i soffan och läsa en bok. På Stadsbiblioteket erbjuder dom nu Läslovspåsen. Beställ en Läslovspåse inför lovet och önska vad ni vill läsa, så plockar biblioteket ihop böcker till dig! Förutom överraskande läsning och boktips så innehåller Läslovspåsen också pysselmaterial och instruktioner för rysliga pyssel som du och barnen kan göra tillsammans.

Beställ din Läslovspåse HÄR

För dom äldre så finns det en Bokkasse där du som är över 70 år kan få härlig höstläsning hemskickad till dig. Njut av en specialkomponerad kasse med böcker utan att behöva besöka biblioteket!

Beställ din Bokkasse HÄR

 

Göteborgs Konstmuseum

Inspireras av konst i världsklass på Göteborgs konstmuseum. Museum och gallerier är härliga platser att vistas på. Oaser mitt i stan som frammanar lugn, kontemplation och inspiration.
Ta dig till Göteborgs Konstmuseum där du just nu kan se utställningen Art Nouveau. Från Larssons till Zappa.

 

Trädgårdsföreningen

Strosa runt i vackra Trädgårdsföreningen. Vad sägs om att besöka en av Europas mest välbevarade 1800-talsparker. Här kan du se vackra höstlöv och pumpor mitt i hjärtat av Göteborg.

 

Nöjen

Hard Rock Cafe

Den 31/10 på Hard Rock Cafe kommer dom under förmiddagen ha halloweenfirande för alla åldrar.
För dom små finns det både ansiktsmålning och ”Dekorera din egen donut” buffé. Något för hela familjen helt enkelt!
Boka ditt bord redan nu!

 

Lisebergs Spelhus

Spendera höstlovet på Lisebergs spelhus.
Spela så mycket arkadspel, airhockey och flipper du vill för bara 250 kr/slot-tid (200 kr/slot-tid med Lisebergskortet, Stora eller Lilla Guldpasset 2020).
Spelpasset Höstlov kan endast köpas på liseberg.se.
Ingång via Lisebergs Södra entré. Nöjesparken är i övrigt stängd. Ingen åldersgräns.

Öppettider:
24 oktober – 1 november kl 11.00-15.00 samt kl 16.00-20.00.

 

Universum

2020 bjuder på en annorlunda halloween. Universum sätter på halloween-kostymen redan 15 oktober och bjuder sedan in till ett rysligt spännande höstlov 24 oktober till 1 november.

Universum är fullt av rysligt spännande kemi, fysik, biologi och teknik för dig att upptäcka på egen hand. Bland pumpor och spindelnät hittar du nyfödda djur, svarta hål och annat spännande att utforska.
Kom ner-, upp- eller utklädd och möt (eller skräm) våra läskiga guider runt om i huset!

Köp din biljett redan NU

 

Gothia Towers

Hitta på något kul (och tryggt) med barnen på höstlovet! Gothia har laddat upp med en massa roligheter för alla åldrar. Vad sägs tex om pingis, iWall, shuffle, tik tok-corner, barnbio, lekrum med mera.
Under höstlovsperioden erbjuder vi även nyheterna FamiljeYoga, Cirkelträning med PT och skönt avkopplande Kidz Relax.
Allt detta ingår kostnadsfritt för våra hotellgäster. Boka gärna passen i förväg för att säkra din plats.
Dom erbjuder även 25% på hotellrummet för alla som är eller blir medlem i Club Gothia Towers. 20% för de som väljer att inte bli medlem. Erbjudandet gäller på alla rumskategorier, i mån av plats under höstlovsperioden 2020.

Här kan du läsa om alla barnaktiviteter som Gothia Towers erbjuder
Detta gäller under 23 oktober-1 november 2020.

 

Elite Park Avenue Hotel

Lilla Spöket Laban är på besök på Elite Park Avenue Hotel så varför inte boka in en minnesvärd vistelse för hela familjen.
Vid incheckning får barnen en Spöket Laban-påse med gott och bra innehåll. På hotellet bjuds det även på visningar av Spöket Laban-filmer och intill receptionen finns det en barnhörna där man kan färglägga teckningar att ta med hem. För den som vågar så erbjuder de även spökvandring. På Elite Park Avenue Hotel kan ni även träffa Spöket Laban den 6-8 november i egen hög person.

I detta paket erbjuds olika rumstyper som passar för alla smaker, allt från mysiga dubbelrum till större familjerum. Vill ni lyxa till det ännu mer så erbjuds även fina sviter.

Här kan du läsa mer om paketet.
Detta erbjudande gäller fram till 29 november 2020

Höst i matstaden

Avenyn är Göteborgs mest kända gata och längs vägen som går genom stan, upp mot Götaplatsen och Konstmuseet ligger det gott om restauranger.
Ät din favoriträtt, prova något nytt eller ta kockens rekommendation.
Alternativen är många, och alla restauranger i området hittar du här!