fbpx

Publicerad 5 oktober, 2015 - Mat & dryck

Hitta din favorititalienare

Hitta din nya italienare.
Unna dig en lunch eller middag ute, och passa på att drömma dig bort till det soliga Italien. Här är guiden till bästa italienska maten runt Avenyn. Buon appetito!

Hotel & Ristorante Bellora

Alla dagar i veckan serveras det bästa från det vidsträckta italienska köket där råvarorna och kvalité är utgångspunkten. Menyn är genuint italiensk enligt devisen antipasti, primi, secondi och dolce, och vinerna kommer genomgående från Italiens rika vinkultur. Restaurangen på Avenyn 6 hämtar sitt klassiska stilideal från Fellinis italienska 50-60 tal – ”La Dolce Vita”, men även sin moderna inspiration från världsmetropoler som New York och London.

Pasta Plus

På Södra Vägen 2 ligger Pasta Plus, Göteborgs helitalienska kök där du får avnjuta italienska specialiteter. Pasta Plus erbjuder en del av det italienska köket med de bästa råvarorna som finns i Sverige, de andra importerar de själva. Pasta Plus mål är att gästen ska äta gott i en trevlig miljö med professionell service.

Sassi Caffè Enoteca

Hos Sassi Caffè Enoteca i de nybyggda lokalerna på Teatergatan 32 hittar du den italienska touchen i allt från maten, vinet, inredningen och musiken. Med inspiration från staden Sassi i den italienska regionen Basilicata har man skapat en plats som är öppen och personlig, där man som gäst avslappnat kan trivas och bara hänga. På Sassi har man hög kvalité på råvarorna och serverar maträtter med kallskuret, ostar, tonfisk, goda viner och italienska ölsorter.