fbpx

Publicerad 16 oktober, 2018 - Blogg

Halloweenkul på Avenyn


För dig som inte vet vad du ska göra på höstlovet. I Avenyområdet finns massor av aktiviteter för små som stora. Här kommer Avenyns hösttips!

Nöje och Kultur

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket finns som alltid massa roliga aktiviteter för alla åldrar.

DIGITALT SKAPANDE
Prova på enkel programmering av spel med hjälp av digital storytelling. Vi testar att göra en egen hemsida med HTML/CSS. Läs hur du bokar på stadsbiblioteket.nu/boka. Inga förkunskaper krävs. I samarbete med Digitalverkstan.
Datum: Söndag 28/10
Tid: 12.00-15.00
Ålder: 8–100 år

KUSLIGT LÄSLOV HOS OSS!
Rysliga pysselklubben tar plats i Verkstan. Låt kreativiteten flöda tillsammans med ditt barn. Vi skapar bibblans kusligaste pyssel. Kom om du vågar.
Datum: Måndag 29/10
Tid: 15.00-16.00
Ålder: Från 4 år

RAMSOR
Sjung, spela och dansa med ditt barn och musikpedagogen Caroline Hernberger. Boka på nätet dagen innan, från kl 9. En biljett per bibliotekskort. Läs hur du bokar på stadsbiblioteket.nu/boka.
Datum: Tisdag 30/10
Tid: 10.30
Ålder: 4-11 månader

HÄXOR OCH DRAKAR
Kanske har du läst böckerna om Tam, Häxfolket eller Drakarnas öde? Nu kan du träffa författaren Jo Salmson, som berättar mer om sina fantasyvärldar och karaktärer. Vi får också veta hur en bok blir till, och hur det egentligen är att vara författare. Hämta biljett i disken på barnavdelningen, samma dag från kl 13. Begränsat antal platser.
Datum: Tisdag 30/10
Tid: 14.00
Ålder: 7-10 år

SKAPA LÄSKIGA MONSTER
Johan Egerkrans är illustratör och har skrivit de spännande böckerna Nordiska väsen och Nordiska gudar. Tillsammans med Johan skapar vi de mest knasiga, läskiga och spännande varelser vi kan. Inget monster blir det andra likt! Hämta biljett i disken på barnavdelningen, samma dag från kl 13. Begränsat antal platser.
Datum: Tisdag 30/10
Tid: 14.00-16.00
Ålder: 9-12 år

ÄR DET BRA ATT BLI RÄDD IBLAND?
I böckerna Vandraren utan ansikte och Iskalla skuggor möter vi ruskiga clowner, ondskefulla dockor och barn med svarta ögon. Författaren Andreas Palmaer läser skräckhistorier och pratar om varför vi mår bra av att bli rädda. Han berättar om böcker han skriver på just nu. Hämta biljett i disken på barnavdelningen, samma dag från kl 13. Begränsat antal platser.
Datum: Torsdag 1/11
Tid: 14.00
Ålder: 9-12 år

HÄXAN MED GULDYXAN
Häxan med guldyxan har flyttat in till byn. Hon samlar på pengar och guld. Det värsta hon vet är glädje och snällhet. Alla är rädda. Men inte tvillingarna Leila och Leo. De har en plan. Teater MaRang bjuder på gitarrmusik och spelglädje! Hämta biljett i disken på barnavdelningen, samma dag från kl 13. Begränsat antal platser.
Datum: Fredag 2/11
Tid: 14.00
Ålder: Från 4 år

Göteborgs Konsthall

KONSTLOV
Kom och skapa under höstlovet! Välkommen till en tvådagars lovworkshop på Göteborgs Konsthall där vi testar att arbeta med filmens delar och berättande på olika sätt. Tillsammans med pedagoger från Barnfilmskolan får du experimentera och skapa med kameran som verktyg. Du behöver inte ha några förkunskaper.
Datum: Tisdag 30/10 och onsdag 31/10
Tid: 11-15
Ålder: 10-15 år

Universeum

Kemi, fysik, biologi och teknik får en läskig tvist under Universeums halloween. Hela huset fylls med kusliga, kluriga och något klibbiga aktiviteter – vi kallar det Creepy science! Kika in och se hela programmet.

FYSIKMANEGEN
Vågar du besöka den finurliga fakirens fysikmanege där det omöjliga kan hända? Ballonger som inte spricker av nålar, godis som växer okontrollerat och spikmattor som inte gör ont. Upplev en tryckande fysikshow!

EXPERIMENTSHOW
Bland rök och bubblor gör vi riktigt kyliga experiment. Kan vi till exempel koka i något som är flera hundra minusgrader kallt? Med flytande kväve blåser vi upp ballonger, bygger smällare och hittar på annat kul.

NÄRKONTAKT MED DJUR
Är kackerlackor mysiga att klappa? Hur stor kan en larv bli? Och är ormar verkligen slemmiga? Kom nära spännande djur och lär dig mer om deras fascinerande liv och anpassningar.

TÄVLA MED VAMPYRER
Vad vet du om verklighetens vampyrer? Bli expert på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur i vår nervkittlande quiz.

SLAJMLABBET
Vad krävs för en riktig halloween? Slajm förstås! Skapa kuslig stämning i Kemilabbet när vi undersöker olika sätt att tillverka härligt klibbiga och kladdiga blandningar. Ta med ditt slemmiga slajm hem och skräm någon från vettet.

PIRAYAMATNING
Det sägs att ett stim med pirayor kan äta upp en hel människa in till benen på bara några minuter… Men stämmer det? Häng med när våra akvarister matar pirayorna i regnskogen och få reda på sanningen…

BLODSUGANDE DJUR
Går det kalla kårar längs ryggraden när du tänker på fladdermöss och blotta tanken på blodsugande djur skrämmer dig? Välkommen till jordhålan för att utmana dina rädslor. Under en nervkittlande guidning lär vi oss mer om naturens blodsugare.

MYSTISKA HAVSDJUR
Vad ligger bakom myterna om ohyggliga havsodjur som gigantiska havsormar och jättebläckfiskar? Följ med på en resa ner i djupet och testa dina kunskaper om havens vidunderliga varelser och gåtfulla småmonster.

SPÖKBYGGET
Det händer kusliga, konstiga saker på plan 3… Kom till Teknoteket och bygg ett eget spöke som dansar runt. Med motor, batteri och elkretsar får du pappersspöket att hemsöka Teknoteket! Men frågan är om du kan få det att lyda dig eller har du släppt lös krafter du inte kan kontrollera…

KÖTTÄTANDE VÄXTER
Upptäck en av naturens mest fascinerande organismer – köttätande växter. Häng med på en spännande guidning där du möter några karnivora plantor med sinnrika sätt att fånga insekter. Men hur farliga är de egentligen och vågar du komma nära?

HAJSPANING
Är hajar farliga för människan? Varför ser de så olika ut? Och måste de simma hela tiden? Vi spanar på de olika hajarna i Oceantanken och lär oss mer om deras liv, både på Universeum och i de stora haven. Kom och bli en fena på havets härskare!

REGNSKOGSSAFARI
Vilka växter och djur lever i en sydamerikansk regnskog? Vi går på safari och tar reda på vad som gömmer sig i den ångande, gröna djungeln! På vår vandring stöter vi på allt från sengångare och kvicka småfåglar till pirayor och busiga apor.

RYMDRESAN
Var i rymden befinner vi oss? Finns det annat liv där ute någonstans? Vi ger oss ut på en svindlande resa bland stjärnor och planeter, från jorden till universums ände. Om nu universum har något slut?

IVÄSTERHAVSSPANING
Häng med på en resa under ytan och träffa torskar, plattfiskar och knaggrockor. Vi tar reda på varför ålarna träffas i Sargassohavet varje år och hur det kommer sig att blågyltan egentligen heter rödnäbba när den är ung. Kom och upptäck det unika Västerhavet!

REPTILSPANING
Hur ser livet ut som reptil? Tänk att få vara en orm eller ödla för en dag. Se som en näsgropsorm med hjälp av infrarött seende. Hör som den öronlösa ormen genom markens vibrationer eller varför inte testa om du skulle hinna undan en kobra. Vi kikar in i reptilernas värld där du inte bara får bekanta dig med giftiga reptiler utan även får lära dig mer om kemin, fysiken och tekniken bakom dem.

ASTRONAUTLIV
Vilka utmaningar och möjligheter innebär det att leva i tyngdlöshet? Följ med på en guidning i vår rymdutställning där vi tittar närmare på hur det är att leva ombord på den internationella rymdstationen.

INTERAKTIONSDESIGN MED CHALMERSSTUDENTER
Kom och testa ny teknik! Studenter från Chalmers visar sina prototyper på interaktiva utställningar. Studenterna har som en del i en kurs planerat, designat och byggt en prototyp av en interaktiv station på Universeum med bland annat smarta sensorer och VR.

MATNING HOS APORNA
Följ med när aporna serveras lunch i Regnskogen! Under matningen får du en unik inblick i hur djuren stimuleras genom berikning och vad Universeum gör för att rädda hotade arter.

MATNING HOS SENGÅNGARNA
Vad behöver djur som sover över 20 timmar om dagen? Och vad gör djuren under sin vakna tid? Följ med när våra djurvårdare serverar sengångarna middag i Regnskogen! Under matningen får du en unik inblick i sengångarnas fascinerande liv.

ANSIKTSATELJÉN
Bli en tiger för en dag. Eller kanske förvandlas till ett gulligt spökdjur. På bryggan har vi ansiktsmålning för stora och små, kom om du vågar!

HAJMATNING
Vad får hajarna att käka och hur matas de av våra marinbiologer? Var med när hajarna serveras lunch och lär dig mer om vilka det är som simmar i Oceantanken.

Park Lane

Club Queer har Halloweenfest vid namn Sanatorium. Med heta DJs , galna sjuksköterskor, obehagliga värdar, ett läkarteam och dansande skelett.
Datum: Fredag 26/10
Tid: 23.00-05.00
Entré: 150kr
Gästlista: info@clubqueer.se

På Söndagen har Park Lane deras årliga Halloweenluckan och välkomnar självklart utspökade gäster.
Datum: Söndag 28/10
Tid: 23.00-03.00
Bordsbokning: reservation@parklane.se

Trädgår’n Nattklubb

GÖTEBORGS STÖRSTA HALLOWEENFEST
En utsmyckad lokal med diverse effekter som får dina mardrömmar att blekna. En helt ny personal är på plats och vi lovar att du inte har sett eller velat se något liknande innan. Detta anordnas med största möjliga inlevelse från oss så att ni gäster ska få den maximala Halloweenupplevelsen denna helg. Denna kväll har vi öppnat upp Trädgårns hela lokal till er och vi utmanar er att besöka oss frågan är om ni vågar stanna till stängning…
Datum: Lördag 27/10
Tid: 23.00-05.00
Entré: 180 kr
Gästlista/Reducerad Entré (fram till 23.45): Se facebook-event
Ålder: Rek ålder 20

Le Pain Français

Halloween Party med DJ: E-lent | Missanthrax | Shad | Salman
Le Pain Français har fest på alla 3 våningar med 3 DJ’s och 3 dansgolv. Med skräckdrinkar och en lokal utklädd med gastar, spindlar, pumpor och spindelnät sätter lokalen skräck i oss alla. Läskigt välkomna en helg som denna!
Datum: Fredag 26/10 och Lördag 27/10
Ålder: 23 +
Bordsbokning: leclub@lepainfrancais.se | 073 – 698 18 73

Valand Nattklubb

Valand kör AFRO VIBE HALLOWEEN PARTY MED GUEST DJ UNBEETABLE UK
Datum: Fredag 26/10
Tid: 23.00-03.00
Entré: 150 kr
Ålder: 20 år

Bryggeriet – Nightclub

För att skapa en gediget läskig halloweenstämning kommer hela Bryggeriet utsmyckas, personalen sminkas och Gasten Jeppe leverera läskigt grymma musikala toner! K…vällens dresscode är ”Halloween”, dock finns inget krav på att man måste klä ut sig. Kommer du helkroppsutklädd går du före kön. De 10 bäst utklädda gästerna vinner dessutom var sitt VIP-kort till BRYGGERIET! Bästa utklädda vinner en resa till LONDON! Happy Hoour fram till 00.00. Bryggeriet tycker inte att en helg räcker och kör två helger i rad med Halloween!
Datum: fredag 26/10, lördag 27/10, fredag 2/11, lördag 3/11
Tid: 22.00-05.00 (fredag) 22.00-03.00(Lördag)
Entré: För reducerad entré fram till 23.30 skriv på Bryggeriets vägg på facebook: event 26-27/10, event 2-3/11
Ålder: 18 +
Dresscode: LÄSKIGT
Bordsbokning: maila daniel@bryggeriet.se

Shoppning

Lindex

Lindex har en kidsweekend i butiken. Barnen får Bamsetidning och något gott att dricka. Det kommer även finnas ett extra halloweenerbjudande!
Datum: Torsdag 1/11 – Söndag 4/11

Flying tiger

Flying Tiger Copenhagen älskar denna högtid och har fyllt butikerna med en massor av läskiga produkter. Läskig utklädnad, skrämmande engångsartiklar, frestande godis och busiga dekorationer, i våra butiker hittar ni allt till firandet.

Mat och Dryck

Werners Bistro

Werners Bistro har Scary After Work. Alla modiga människor välkomnas!
Datum: Fredag 26/10
Tid: 16.00-20.00