fbpx

Publicerad 14 maj, 2012 - Mat & dryck

Grillrestaurang har öppnat på Avenyn


22 maj för snart tre år sedan öppnade en ny restaurang mitt på Avenyn i Göteborg; Miss Sophie på Avenyn 5.
– En grillrestaurang efterfrågades av många, och det här är något som saknades på Avenyn. Det är ett tillskott för hela Göteborg, säger driftchefen Stefan Ericsson.

I ett öppet kök kommer ett gediget rotisserie att vara i centrum, men här kommer man precis intill att också kunna surpla läckra cocktails från cocktailbaren.
– Vi ville skapa något mer. Med ett rotisserie blir vi helt unika. Vi kommer att sticka ut inte bara på Avenyn, utan i hela Göteborg, säger Stefan Ericsson.

Rotisserier är en ganska ny bekantskap på den svenska restauranghimlen. Förenklat kan man säga att det handlar om helgrillning på spett. På Miss Sophie kommer det att ske mitt i restaurangen.
– Rotisseriet är i centrum och köket kommer att ha öppet mot restaurangen, på så vis skapar vi ett levande kök och en utökad upplevelse.
Men kockarna får inga Gordon Ramsay-utbrott då?
– Haha, nej kockarna vårdar sitt språk. Inga elaka kockar. Och det måste vara ordning och reda i köket.

Miss Sophie verkar inom kategorin casual dining, med priser från 160 kronor och uppåt. Även om restaurangen har mycket fokus på kött har Miss Sophie vegetariska alternativ. Totalt kan restaurangen ta emot 120 gäster, inne och ute. Miss Sophie kommer att ha öppet tisdag till lördag från klockan 18.00. All betalning sker med kort.
– Vi har sett att Lounge(s) har slutat att acceptera kontanter och även alla banker går åt det hållet, vi ser att det är en bra och trygg lösning så vi har valt att all betalning ska ske med kort på Miss Sophie.

Miss Sophie

Adress: Avenyn 5
Webb: miss-sophie.se