fbpx

Publicerad 29 februari, 2016 - Events, Kultur & nöje, Mat & dryck

Go to Sea avslutades med stort fiskkalas på Avenyn

gotosea2016123-27 februari hyllades havet i Göteborg. Lördagens evenemang på Avenyn lockade många och det blev rekord i antalet deltagare i tävlingen ”Gissa Fisken”.

Det iskalla havet bjuder på råvaror som gör att det finns all anledning att trotsa snålblåst och snöslask. Med soppcontainrar, aktiviteter på stan och unika restaurangupplevelser förvandlades Göteborg till en fiskarstad. Många restauranger på Avenyn och i Avenyområdet bjöd in med egna Go to Sea-menyer fyllda av läckra fisk- och skaldjursrätter. Från containern i Bältespännarparken serverades välsmakande värmande fisksoppa. På O´Learys besökte Joel Abrahamsson från Bollebygd, världsmästare i hajfiske från kajak, som visade utrustningen som användes för världsrekordet – en haj på 566 kg. Det och mycket annat erbjöds under veckan i Avenyområdet.

Lördagens stora fiskkalas på Avenyn, då alla paradgatans besökare bjöds på ballonger och godisfiskar lockade rekordmånga. Över 600 glada tävlande tog chansen att vinna fina priser från gatans verksamheter i ”Gissa Fisken”.

gotoseafiskar2016

Rätta svaren i tävlingen:
Abborre – 7
Röding – 6
Rödtunga – 1
Sjurygg – 2
Slätvar – 4
Torsk – 5
Uer – 3
Utslagsfråga: 102 räkor fanns det i burken

Vinnare:
1:a pris – Gittan Gabrielsson (102 räkor)
2:a pris – Arto Madetoja (101 räkor)
3:e pris – Gunnel Aspnor (103 räkor)

Vinnarna kontaktas via e-post.

gotosea2016_4

gotosea2016_3

gotoseamedlogga