fbpx

Publicerad 3 juli, 2019 - Blogg

Göteborgs första viltrestaurang!

I hjärtat av Göteborg öppnar nu stadens första viltrestaurang. Från 30 augusti kan du njuta av mat från skog, sjö och hav i en härlig miljö på Restaurang Pivo på Arkivgatan.

– Vi ser verkligen fram emot att erbjuda göteborgarna och andra gäster dessa fantastiska råvaror som vi faktiskt har att tillgå, säger Attila Tamas, grundare och ägare.

Det är mer inne än någonsin att äta det som våra skogar, sjöar och hav erbjuder. Denna trend växer sig allt starkare och lockar inte bara matnördar och jägare, tvärtom, i dag väljer alla sorters människor i alla åldrar att äta dessa delikatesser, som dessutom är hållbar och klimatsmart mat.

Från 30 augusti kan gästerna njuta av den nya menyn, med mat från skog, sjö och hav, på Restaurang Pivo, en kort promenad från Avenyn.

På menyn hittar du genuint tillagad vilt som till exempel smörstekt hjortfilé, ugnsbakat fasanbröst och vildsvinsstek. Delikatesser från havet i form av vildfångad röding, kräftor och havskatt, detta med precision ackompanjerat av bär och svamp från våra svenska skogar. Urvalet av läckerheter kommer i mesta möjliga mån att följa våra svenska säsonger, allt för att kunna erbjuda färska, ärliga och mycket välsmakande rätter.

Attila Tamas och Patrick Lucic är grundare och ägare av Restaurang Pivo. De står även bakom den prisbelönta köttkrogen Meet.

– Det är dags att lyfta Pivo en nivå. Vi har länge jobbat med den här idén och nu ser vi verkligen fram emot att kunna erbjuda göteborgarna och andra gäster dessa fantastiska råvaror som vi faktiskt har att tillgå, säger Attila Tamas.

– Vi är övertygade om att alla som uppskattar god mat, och är intresserade av ursprung och kvalitet på det man stoppar i sig, kommer att älska Pivo, säger Attila med ett leende.

Pivo håller öppet hela sommaren och serverar sin sommarmeny fram tills menyn skiftar 30 augusti.