fbpx

Publicerad 13 oktober, 2013 - Hälsa & skönhet

God hälsa från topp till tå

Slanka, hypoxi, garra rufa, fiskpedikyr, avenyn, göteborgDessa tre damer kan det här med hälsa och tillsammans har de, alldeles nyligen, öppnat Studio Collage. Vi tog en sväng förbi deras mysiga lokal på Kristinelundsgatan 5 och gick ut därifrån med ett sug om att snart få komma tillbaka in i värmen.

Susanna, Anneli och Susanna, som de heter och som de även är placerade på bilden, driver varsin verksamhet under samma tak.

Vi börjar med viktcoachen Susanna Barnevik som är ansvarig för Slankas produkter hos Studio Collage. Slanka är ett viktminskningsprogram, men skillnaden från andra program är att Slanka varken innehåller aspartam, gluten, sojamjöl eller laktos. Ett bra alternativ för dig som vill veta om det är rent mjöl i påsen, med andra ord. Susanna vill också tipsa om att Slanka har en kokosolja, en fantastisk produkt för matlagning, som till skillnad från andra oljor inte lagras i kroppen. Gott!

Vidare in bakom kulisserna öppnar sig en liten värld med akvarium och dessutom ett gäng silversmycken, som Anneli Alexandersson säljer och tillverkar på sin fritid. Men det är alltså de här små fiskarna som ivrigt och glatt simmar runt i akvariet som vi vill veta mer om. Garra Rufa, som fisksorten heter, kan göra underverk för dina fötter bara genom deras aptit. Sträck ner dina vinterkalla och torra fötter i akvariet, låt fiskarna göra sitt och gå hem med ett par mjuka och varma fossingar i stället. Behandlingen tar ungefär 45 minuter så passa på att prova under din nästa lunchtimme.

Susanna Erixon jobbar med hypoxi, som bäst kan beskrivas som punktförbränning genom lågintensiv träning i vakuum och kroppsskulptering. Att försättas i vakuum sätter fart på blodcirkulationen vilket omvandlar fettsyror till energi. Hypoxi är även en metod som används för elitidrottare som vill återhämta sig snabbare än vanligt. I Studio Collage har Susanna öppnat Göteborgs första hypoxicenter och hit till de spejsade gymmaskinerna kommer både ambitiösa kunder med ett mål samt de som bara vill koppla av en stund i hudåtstramningsmaskinen; en maskin med tillhörande dräkt som sätter dig i vakuum och sedan masserar midja, stuss och lår för en bättre blodcirkulation. Hypoxi har funnits sedan 1998 och är en uppskattad träningsmetod som används av till exempel Robbie Williams och Cheryl Cole. Dessutom kan du hitta maskinerna på det kända varuhuset Harrods i London.
Och nu alltså även hos oss i ”Lilla London”.

Studio Collage låter onekligen som ett spännande ställe, så passa på att titta in hos Susanna, Anneli och Susanna när du är i krokarna. Glädjehistorierna om kunder är många för dem alla tre och det är också den stora behållningen i deras arbete. Välkommen in!