Utforska Geijersgatan och Arkivgatan

Publicerad

Avenyns sidogator, Blogg, Guide

geijersgatan, avenyn, pivo
När du tar dig upp mot Götaplatsen får du inte missa att gå in på Geijersgatan – den lilla gatan till höger precis innan du säger hej till Poseidon. På toppen möter gatan upp Arkivgatan och skapar en härlig blandning av verksamheter.

Geijersgatan

Vare sig du känner för att piffa till dig eller få en bit mat i magen så hittar du det här. När du ändå är ute och går så kanske fossingarna behöver lite extra omtanke, ett besök hos Avenyns Fotklinik kan vara välförtjänt och välbehövligt. De erbjuder allt från klassisk fotvård, manikyr till medicinsk fotvård.

För den hungrige finns det många olika smaklökar att tillgodose. För köttälskaren finns Restaurang Meet, här kan du smaka på Kobebiff som består av det unika Wagyuköttet från Japan. Tillsammans med ditt kött väljer du själv tillbehören som du önskar ha till. Restaurangen har två år i rad hamnat på topp fem av Sveriges bästa köttrestauranger.

restaurangnatur
Ett ekologiskt och närproducerat urval av mat hittar du på intima och mysiga Restaurang Natur. På den familjeägda restaurangen skapar kockarna en lekfull säsongsanpassad meny som många gånger ser ut som ett konstverk på tallriken.

Estetikkliniken är specialiserad på estetiska injektionsbehandlingar och erbjuder flera olika behandlingsformer, de vanligaste och mest efterfrågade är botox- och fillersbehandlingar. Därtill erbjuder kliniken bland annat tandblekning med poluslampa, fettreducering, botox mot tandgnissling, svett och migrän samt coaching.

Övriga verksamheter på Geijersgatan är Antikvariat Faust, Polish nailbar Salong Seven, Salong Shana, Scanfarma, Stockholms Auktionsverk och Viktors Kaffe.

Arkivgatan

pivo, arkivgatan, avenyn, restaurang
Längre upp på gatan, där Geijersgatan möter Arkivgatan hittar du Pivo bar och kök högst upp på toppen av trapporna som leder till bland annat Landsarkivet. Här finner du en restaurang vars meny är inspirerad av Centraleuropeisk matkultur med utgångspunkt från tjeckiskt öl. Läs mer om Pivos bakgrund och historia.

arkivgatan, avenyn, bon, restaurang familjen
Rakt över gatan hittar du ännu en restaurang med hög kvalité, Restaurang Familjen. Här ligger fokus på västsvensk mat med lokala råvaror i en familjär atmosfär. Flera år i rad har restaurangen belönats med utmärkelsen BIB Gourmand från Guide Michelin samt funnits med i White Guide. Längre ner på Arkivgatan finns en bit av Frankrike hos Bon, här kan du njuta av goda viner och utsökt mat i fransk bistromiljö. Restaurangen har flera år i rad funnits med i White Guide.

Letar du efter ny bostad och är nyfiken på vad som finns ute i centrala delarna av Göteborg, titta då in hos Skandiamäklarna på Arkivgatan för personlig service, hög kompetens och engagemang.

Övriga verksamheter på Arkivgatan är Arkiv 8, Fahlnaes Fine Art, Fas Hudvård, Hårarkivet, Johan Sjösten Antikhandel, Landsarkivet, Riksarkivet och Säfströms frisörgrossist.

Hitta hit

Geijersgatan och Arkivgatan når du genom att ta spårvagn linje 2, 3, 4, 5, 7, 10 och hoppar av vid hållplats Valand. Du går sedan söderut mot Poseidon och när du kommit upp och passerat hotellet Elite Park Avenue Hotel på vänstersidan tar du in höger runt hörnet på Götaplatsens Foto och in på Geijersgatan. Om du sedan vandrar längst upp på samma gata tar du höger in i nästa korsning och vips har du hamnat på lilla Arkivgatan.
Även buss går det bra att ta sig hit med, då hoppar du hållplats Götaplatsen. Du går sedan norr ut och rundar SF Bio Göta innan du svänger in på Geijersgatan till vänster. Busslinjerna som går hit upp är nummer 18, 19, 52, 55 och 753. Och varför inte passa på att testa linje 55 som är miljövänlig i form av Göteborgs elbusslinje.
Läs på inför ditt besök till Avenyområdet under vår flik Bra att veta där hittar du mer information om kollektivtrafik, parkeringar med mera.