fbpx

Publicerad 14 april, 2016 - Mat & dryck

Gbg Beer Week

gbgbeerweek
För andra året arrangeras GBG Beer Week i Göteborg mellan den 15-23 april.

Med evenemanget vill man uppmärksamma ölen och Göteborg som ölstad och få stadens ölkultur att blomstra ännu mer. Under en vecka i april hyllas mångfalden i det nya öl-Sverige.

Bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar är med och arrangerar allt från ölprovningar och rundturer till öl-quiz. GBG Beer Week avslutas med En Öl & Whiskymässa den 22-23 april.

Naturligtvis så händer det en hel del i Avenyområdet under veckan och här har vi samlat lite av det som är på gång.

Wärdshuset Tullen

Avenyn 32
Tisdag den 19 april firar Poppels GBG Beer Week med nysläpp och en total pub takeover av alla Ölstugan Tullen i stan! Mellan 18 och 21 (och säkert längre än så) finns Poppels personal på plats på Wärdshuset Tullen på Avenyn för att mingla och diskutera allt mellan humle och korn.

Pivo bar och kök

Arkivgatan 9b
Varför inte dela på en charkbricka och njuta av Pivos tjeckiska öl. Välj mellan 4 olika Krusovice för endast 39:-. Imperial / Cerne / Pcenicne / Malvaz

Bellora och Brasserie Lipp

Avenyn 6-18

Hur formger man en smak? Möt tre designers i framkant av en global ölrevolution där kreativiteten skummar över just nu. Vi utforskar en värld som exploderar av färg, form och galna idéer – samtidigt som vi provsmakar ölen bakom etiketterna. Ett unikt event med endast 45 platser, som börjar på Hotel & Ristorante Bellora och slutar med eftermingel på Brasserie Lipp. Tilltugg och sex ölsmakprover ingår i priset. Torsdag 21 april, kl 17.00-19.00. Biljetterna säljs via Billetto

Läs hela programmet för Gbg Beer Week och hitta alla aktiviteter här