fbpx

Publicerad 23 maj, 2017 - Blogg

Foto på vattenspelet profilerar Avenyn 2017


Avenyföreningen har valt ett foto över det nya vattenspelet som Avenyns officiella foto 2017. Det nya vattenspelet som kompletterar Poseidon på Götaplatsen ställdes klart förra året och är första delen av upprustningen av Avenyn. Bilden är tagen av fotograf Anders Wester på Göteborgs bildbyrå.

– Vi har sett att vattenspelet är ett mycket populärt motiv i sociala medier. Vi är också stolta över platsen och att ombyggnationen av Avenyn och Götaplatsen äntligen påbörjats, säger Avenyföreningens vd och centrumledare Jessika Wassberg.

Varje år väljer Avenyföreningen en bild som blir Avenyns officiella foto. 2017 sökte Avenyföreningen ett foto med en levande, grön, skön och kontinental känsla. Därför kontaktades ett stort antal fotografer som ombads att skicka in sina bästa Avenybilder från 2016 och 2017. Den bild som valdes är tagen av göteborgsfotografen Anders Wester, Göteborgs bildbyrå. Fotot kommer att användas i både tryckt och digitalt material.

– Nu är det viktigt att Avenyföreningen, politiker och tjänstemän arbetar vidare för att upprustningen fortsätter så att hela Avenyn får ett utseende värdigt en paradgata! avslutar Jessika Wassberg.

Anders Wester om fotot:
– Jag ville få till en positiv bild av vattenspelet som går bra ihop med omgivningen. Dagen till ära var Konserthuset delvis klätt i grönt och Konstmuseet var upplyst i sin normala gula färg. Jag ville då få med lite grönt och gult i vattenspelet men samtidigt ytterligare några färger som harmoniserade med flaggan uppe till vänster. Efter lite väntan dök de rätta färgerna upp och bilden blev ett faktum.

– Som fotograf är man mycket beroende av ljus i alla dess former, såsom ljussättningar av gator, torg, hus, statyer, osv. Ser vi på Götaplatsen tycker jag man har lyckats mycket bra då samtliga ytor är upplysta på ett stämningsfullt sätt. Ljussättningen av vattenspelet är ju en liten attraktion i sig som går igen på fasaderna längre ned på Avenyn. Tänk om man kunde ha samma tänk på andra platser i stan, vilken vacker stad vi då skulle bo i, avslutar Anders.