fbpx

Ansvarig marknadsföring och kommunikation för Avenyn – Sveriges mest kända gata

Vill du arbeta med attraktionskraften för ett av Göteborgs starkaste varumärken?
Kan du både producera content, projektleda och sälja in marknadsföringstjänster samtidigt som du arbetar med de långsiktiga strategierna kring varumärket Avenyn? Då är du den vi söker.

Uppdraget
Vi söker nu nästa stjärna som ska utveckla och stärka varumärket Avenyn tillsammans med oss. Vi ska öka besöksflödet i området och öka kundunderlaget för våra medlemmar. Rollen är viktig för framgången i dessa uppdrag.

Rollen
För att uppnå vårt mål arbetar vi med destinationsmarknadsföring och marknadsföringstjänster. Rollen innebär att ansvara för båda dessa områden.

Vår destinationsmarknadsföring handlar om att stärka varumärket Avenyn och idag kommunicerar vi främst genom egna kanaler och förtjänat utrymme. Du kommer ansvara för att planera, uppdatera och producera för vår hemsida, nyhetsbrev och sociala medier. Du kommer även att arbeta med att skapa inbjudningar, broschyrer, försäljningsmaterial, kortare filmer, pressarbete etc.

Våra marknadsföringstjänster ska bidra till att öka kännedomen om och öka försäljningen direkt hos våra medlemmar. Du ansvarar för paketering, införsäljning och marknadsföring av tjänsterna. De marknadsföringstjänster som produceras ska också hjälpa till att sätta Avenyn och Avenyområdet på kartan. Parallellt med att förvalta, sälja in och utveckla befintliga marknadsföringstjänster ingår i rollen också att utveckla nya.

Rollen kräver att du har förmågan att arbeta både strategiskt och operativt.

Ansvarsområden

  • Huvudansvar för hemsidan genom att utveckla, uppdatera och optimera www.avenyn.se
  • Kommunikation via sociala medier för både Avenyn och Södra Vägen
  • Nyhetsbrevet AveNytt till både besökare och till medlemmar
  • Delaktig i framtagning av marknadsplaner, kommunikationsstrategier, kommunikationskoncept
  • Producera content för olika målgrupper och olika kanaler
  • Producera marknadsmaterial, inbjudningar, kampanjer etc
  • Analyser via Google Analytics
  • Planera för, sälja in och marknadsföra bl a Dagens Lunch Avenyn, Skyltskåpen på Avenyn och Turistbroschyrer.
  • Pressreleaser och presskontakter

Din profil
Vi söker dig som delar vår passion för Avenyområdet och för Göteborg. Du vill ständigt utveckla och utvecklas. Att du är kreativ och har förmåga att själv ta initiativ och driva olika projekt är en självklarhet. Du är social och kan kommunicera i tal och skrift med flera olika målgrupper. Teamet är viktigt för dig och du gillar att arbeta med laget för jaget.

Som person är du driven, energisk och lösningsorienterad. Du har en i grunden affärsinriktad inställning. Du är strukturerad, håller deadlines och tar ansvar. Erfarenhet från projektledning är meriterande och du drivs av att arbeta mot tydliga mål.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen/eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, kommunikation, besöksnäring eller liknande. Du har koll på WordPress och möjligen har du inga problem att köra html där det behövs. Erfarenhet av arbete i Adobe framför allt i InDesign och Photoshop är meriterande. Kan du skriva engagerat är det en bonus. Du gillar att reflektera över hur text och bild kan jobba tillsammans.

Du är en van beställare av tjänster från byråvärlden och ser fram emot att tillsammans med övriga Avenyföreningsteamet, våra medlemmar och externa byråer utveckla Avenyn, gatorna runtomkring och dess utbud till att bli Skandinaviens främsta mötesplats – dygnet runt.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. B körkort är meriterande. Placeringsort Göteborg.
Avenyföreningen har idag 4-5 medarbetare och du kommer rapportera till VD.

Ansökan
Publiceringsdatum: 2021-03-31
Sista ansökningsdag: 2021-04-18
Intervjuer kommer hållas löpande.

Vid frågor på tjänsten, vänligen kontakta vd Jessika Wassberg på 0733-505 220.
Ansökan innehållande CV och personligt brev skickas till jessika@avenyn.se

—————————————————————————————————————————————
Avenyföreningens huvudsyfte är att utveckla en attraktiv, trygg och unik mötesplats fylld med upplevelser av hög kvalitet. Vi arbetar med utveckling och marknadsföring av Avenyområdet och föreningen grundades redan 1957 av handlare på Avenyn. Idag har både det geografiska området och medlemmarna utökats. Vi verkar från Kungsportsbron i norr till Korsvägen i söder och från Vasaparken i väster till Skånegatan i öster och föreningen har idag cirka 250 medlemmar – fastighetsägare, restauratörer, handlare, teatrar, museer, hotell och övriga näringsidkare. Vi arbetar nära Göteborgs Stad som vi har ett samverkansavtal med.

Vårt huvudmål är att höja Avenyområdets image som självklar mötesplats och destination för både göteborgaren och turisten.