fbpx

Med anledning av Coronaviruset

Uppdatering 2020-06-16

Informationsmaterial från Göteborgs Stad

Göteborgs stad har tagit fram informationsmaterial kopplat till covid-19 och riktat till specifika målgrupper. Utöver fokus på att minska smittspridning är det också ett arbete i att förebygga social oro och psykisk ohälsa, som konsekvenser av pandemin. Inom Göteborgs stad sprids informationen på alla mötesplatser och publika verksamheter. Den är också tänkt att nå en bred spridning, exempelvis till lokala föreningar och affärsverksamheter.

Materialet som finns är affischer/skyltar, trycksaker och filmer. Form och innehåll kan väljas utifrån vad är lämpligast för den specifika platsen/verksamheten. Informationen kan spridas exempelvis genom att:

• sätta upp affischer i allmänna utrymmen, butiker etc.
• sprida flyers till besökare
• köra bildspel på digitala skärmar (material kompletteras vid önskemål)
• sprida materialet i sociala medier (material kompletteras vid önskemål)

Innehåll och budskap i materialet

Bromsa smittan covid-19/Håll avstånd
Information om Folkhälsomyndighetens Allmänna råd som visar hur smittskyddslagen ska användas. Länk till krisinformation. Håll avstånd – rädda liv. Se nedan: Affisch på svenska och flera språk. Flyer på svenska.

Våld i hemmet
När fler stannar hemma och det blir en pressad situation, till exempel på grund av arbetslöshet och oro inför framtiden, ökar risken för våld i hemmen. Det finns stöd och hjälp att få vid våldsutsatthet, både av Göteborgs Stad och ideella verksamheter. Se nedan: Affisch på svenska. Affisch på engelska.

Hjälp av en volontär
Riktar sig till äldre eller andra riskgrupper som behöver hjälp med att till exempel handla mat eller som är oroliga och behöver prata med någon? Genom Röda Korset går det att få hjälp av en volontär. Röda Korset har också en stödtelefon som man kan ringa under coronakrisen. Se nedan: Affisch på svenska och andra språk. Folder på svenska och engelska.

Sommarlovsaktiviteter 2020
Syfte är att föräldrar, barn och ungdomar ska hitta aktiviteter nära sig – särskilt viktigt den här sommaren då fler kommer vara kvar i Göteborg. Se nedan: Sommarlovsaktiviteter affisch och folder på svenska.

 

 

Kontakt:
Jessika Wassberg, 0733 -505 220, jessika@avenyn.se

 

Övriga frågor som gäller coronaviruset vill vi hänvisa er till Göteborg Stad, Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten för aktuell information. Se länkarna nedan:

 

Information med anledning av Coronaviruset från Göteborg Stad

Myndigheterna om det nya coronaviruset på Krisinformation.se

Frågor och svar om coronavirussjukdom covid-19 på Folkhälsomyndigheten