fbpx

Upprustningen av Avenyn och Götaplatsen – Information för medlemmar

Upprustningen av Avenyn och Götaplatsen

Senast juni 2024 beräknas spaden sättas i marken för den stora upprustningen av Avenyn och Götaplatsen. Under 2021-2022 pågår ett samverkansprojekt kring förberedande planering och design mellan Göteborgs Stad och fastighetsägarna i samarbete med Avenyföreningen.

Allt om upprustningen – läs mer

Tack alla ni som kom på höstens medlemsmöten för att följa utvecklingen av projektet!

Vi kommer planera in fler medlemsmöten och bjuda in Avenyföreningens medlemmar under våren 2022. Då kommer vi fortsätta följa projektet samt den tävling som kommer ske kring gestaltningen i vår.

Fasen vi är inne i nu handlar om planeringen av VAD som ska ske i upprustningen. Samverkansavtal 1 är påskrivet och under våren 2022 ska det ske en projekttävling för att hitta bästa teamet som ska arbeta vidare med oss och Göteborgs Stad. Tävlingsskedet är till för att ge bra idéer och lösningar till upprustningen. Först kommer en öppen inbjudan gå ut i januari och sedan går 4 team vidare som ska rita på vart sitt förslag. I början av juni ska dessa förslag vara klara.

Viktigt att underlaget till projekttävlingen blir bra. VAD  är viktigt att teamen hittar lösningar på i tävlingen?

Ni som vill och kan får gärna vara med i diskussionerna. Ni medlemmar är en viktig referensgrupp i projektet. Innan vårens medlemsmöten är ni varmt välkomna att kontakta Avenyföreningen kring punkterna nedan.

  • Vad är bra och vill vi behålla samt eventuellt förstärka?
  • Vad fungerar sämre och vill vi ha lösning på, dvs utmaningarna?
  • Vad är dåligt och vill vi ta bort?
  • Vad saknas och vill vi föra till?

Tips – vi kommer gärna ut till era personalmöten och berättar om upprustningen. Då får alla i personalen reda på vad som händer och tid att ställa frågor.

Kontakt

Jessika Wassberg, Avenyföreningen
0733-505 220
jessika@avenyn.se

Avenyns guider