fbpx

Årets Avenyföretag

Årets Avenyföretag

Finalisterna till Årets Avenyföretag 2019 är klara

Convendum

Kungsportsavenyn 21
Motivering: Här möts du av förstklassig service, design och ett fascinerande kontorskoncept. Sedan öppning sommaren 2017 har Avenyn 21 blivit en naturlig mötes- och kommunikationsplattform för företag baserade i både Göteborg men även Stockholm. Convendum drar idag dagligen över 500 personer till Avenyn som bl.a. äter och shoppar i området.

Holmens Herr

Kungsportsavenyn 31-35
Motivering: Professionell personal med bred kunskap om herrekipering och skrädderi. Kundbemötandet är i fokus och är det som personalens hjärta bultar för. Skapar nytänkande egna event i samverkan med leverantörer, konstnärer och grannarna i Avenyområdet. Eget skrädderi inne i butiken gör detta till en unik aktör bland Avenyns butiker. Holmens Herr vågar tro på de fysiska butikernas styrka i framtiden. Nu satsar de genom att utöka sin försäljningsyta ut mot Avenyn.

Hotel Bellora

Kungsportsavenyn 6
Motivering: Livsstilshotellet som framgångsrikt ser sig själv som en destination. Miljön välkomnar alla sinnen i klassiskt stilideal från Italiens 50-60 tal ”La Dolce Vita” och modern inspiration från världsmetropoler. Samarbeten med influensers och andra tongivande personligheter är starka inslag i deras marknadsföring och positionering. Hotel Bellora består även av en omtalad restaurang, prisad takbar och ett unikt gym med boxningsring som är väl värt att besökas.

Pivo – Passion för vilt

Arkivgatan 9
Motivering: Hållbart, genuint och innovativt. Helt rätt i dessa tider att öppna en viltrestaurang där även de klimatmedvetna känner att det är helt OK att äta kött. Väl genomtänkt marknadsföring som både får oss att bli hungriga och ökar vår längtan ut i naturen. Restaurangmiljön, personalens klädsel och maten skapar en oslagbar kombination. Otroligt att ingen har tänkt på detta koncept tidigare i Göteborg.

Årets Avenyföretag är Avenyföreningens utmärkelse till verksamheter som är goda förebilder för övriga företag i Avenyområdet och som stärker området på olika sätt. Syftet med priset är att inspirera andra företag att våga och att satsa. 

Kriterierna som de nominerade företagen bedöms utefter

• Nytänkande och innovation
• Marknadsföring
• Exponering och skyltning
• Kundbemötande och service
• Resultat och tillväxtpotential

Nomineringsprocessen

Under nomineringsprocessen kan vem som helst nominera till priset, både verksamheter och besökare. Det går även bra att nominera sig själv. När nomineringen har stängt utses vinnaren av en extern jury.

Vinnaren presenteras på Avenyföreningens stora julfest den 5 december och får då mottaga diplom, ära och applåder. En vecka innan presenteras de tre finalisterna. Vinnaren presenteras också genom pressmeddelande, avenyn.se, nyhetsbrev och i sociala medier.

Juryn Årets Avenyföretag 2019

Juryn som utser Årets Avenyföretag 2019 består av Babbs Edberg, stadsdelsdirektör Centrum, Sandra Guerrero, medgrundare och partner av Alvhem – förra årets vinnare av Årets Avenyföretag, Lotta Nibell, vd Got Event, Kennet Odeus, vd Göteborgs Köpmannaförbund och Anna Reynold, vd Milk.

 

———————————————————————————————————————————–

Tidigare års Avenyföretag

Årets Avenyföretag 2018 – Alvhem

Motivering
”Fastighetsmäklaren som gjorde sitt kontor till inredningsbutik. Nytänkande och nischade tar de och utvecklar den traditionella mäklarbranschen. Fantastiskt bemötande, unikt koncept och service ut i fingerspetsarna. Engagerar sig i stadsutveckling i allmänhet och i Södra Vägen i synnerhet. Årets Avenyföretag inspirerar oss andra genom ett genuint engagemang, med sin kvalitet, sin proffsiga kommunikation och sin servicekänsla.#

Årets Avenyföretag 2017 – Göteborgs Stadsbibliotek

Motivering:
”Denna klassiska institution har genom sin renovering skapat en fantastisk mötesplats för alla i Göteborg och förgyller Götaplatsen med sin nya spännande arkitektur. Sveriges i särklass bästa bibliotek och på vår paradgata!”

Årets Avenyföretag 2016 – Nespresso Boutique

aretsavenyforetag2016
Motivering:
”En nytänkande verksamhet med försäljning och service i världsklass. Verksamheten håller hög kvalitet i utbud, service, skyltning och inredning. De är goda förebilder inom nytänkande, innovation, kundservice och framtidstron på Avenyn.”

Årets Avenyföretag 2015 – Oles döttrar

aretsavenyforetag2015
Motivering:
En verksamhet som hänger med i tiden.
På ett enkelt men effektfullt sätt kommunicerar de dagligen med kunderna genom dess höga aktivitet på Facebook och Instagram där responsen blivit stor. Butikens skyltning är inbjudande, varierande och skapar en härlig känsla som även infinner sig när man kommer in i butiken. Här möter personalen kunden med service ut i fingerspetsarna och engagemang. Inte sällan leder det till merköp utan att kunden ens märkt det.”

Årets Avenyföretag 2014 – Scandic Rubinen

Motivering:
”Företaget har en drivande ledare med positiv anda som har tagit verksamheten genom en expansiv fas. Med en inspirerande inredning, design och miljö har verksamheten lockat till sig nya målgrupper och är ett föredömligt skyltfönster mot omvärlden, liksom en stolthet för Avenyområdet. Som resultat av ett medvetet och intensivt arbete inom sociala medier har företaget fått stor publicitet i både lokal- och riksmedia. Scandic Rubinens ekonomiska tillväxt under året är inte någon slump.”

Årets Avenyföretag 2013 – Aveny Blommor

aveny_blommor_arets_avenyforetag
Motivering:
”Med både en spets och bredd samt ett förstklassigt kundperspektiv vinner Aveny Blommor titeln som Årets Avenyföretag 2013. Med handlingskraft, energi och fantasi bjuder de på sig själva och är framstående inom sina vågade satsningar. Aveny Blommor är en engagerad medlem och god förebild för Avenyområdet.”

Årets Avenyföretag 2012 – Earphones

arets_avenyforetag_2012_earphones700x350
Motivering:
”Earphones är en stilren butik som erbjuder besökarna förstklassig service och kunskap. Produktutbudet ligger i tiden och företaget har med sitt driv och sin framåtanda i marknadsföring och nätverkande stor potential att utveckla goda affärer i framtiden. Earphones är goda förebilder för Avenyområdet.”