fbpx

Publicerad 31 mars, 2012 - Kultur & nöje

Folkfest invigde våren på Avenyn

[slideshow id=59]
Vindarna tog i rätt bra på Avenyn när Avenyförening bjöd in till familjefest. Men det hindrade inte vårhungriga Göteborgare från att fira att vi går mot varmare tider. Resultatet: en hejdundrande dag som – förhoppningsvis – blåste bort det sista av vintern.

Det blev ett riktigt vårskrik på Avenyn när den årliga vårfesten ägde rum den 31 mars. Speciellt i samband med att Göteborgsartisterna Maikel från Idol och Jamie Meyer tog plats på scenen.

Men på Avenyn fanns något för alla under evenemanget Det våras på Avenyn. Allt från hoppborg och trollkarlar till dans, musik och sång. Liksom erbjudanden från alla butikerna i området. Ett dragplåster var så klart att uteserveringarna premiäröppnade.
– Att uteserveringar öppnar är en högtid för paradgatan. Det är fantastiskt att se att gatan vaknar till liv med alla färger och aktiviteter, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare för Avenyföreningen.

Från Bälterspännarparken via Götaplatsen och ända till Korsvägen kunde besökarna underhållas av shower och aktiviteter. Allt ramades in med blommor, ballonger och vårfärger.
– Det blev en riktigt lyckad dag – vi fick till och med sol.

Avenyns vårfest anordnades för andra året som en del av föreningens vision om en levande paradgata för alla, från morgon till kväll.
När vårkavalkaden slutade klockan 16.00 fortsatte den dock på uteserveringarna – som vi kan njuta av hela sommaren.
– Det här visar att Avenyn är en paradgata som är attraktiv för alla under alla tider av dygnet.