fbpx

Publicerad 26 november, 2020

FINALISTERNA TILL ÅRETS AVENYFÖRETAG 2020 KLARA

Bio Roy, Le Comptoir och Polestar är de tre finalisterna som har chans att vinna utmärkelsen Årets Avenyföretag 2020.

Utmärkelsen Årets Avenyföretag delas ut årligen av Avenyföreningen och går till ett företag som är nytänkande, inspirerande och god förebild för övriga verksamheter i Avenyområdet. Den externa jury som tagit fram de tre finalisterna består av Albin B. Kummel, projektledare Göteborgsgirot, Andreas Andersen, vd Liseberg, Mikkey Dee, världstrummis, Linda Engvall, platschef Convendum (förra årets vinnare) och Ulrika Carlsson, vd Nordstan.

– Detta annorlunda år är det extra viktigt att lyfta fram förebilder och inspiratörer. Våra tre finalister har alla på olika sätt visat på idérikedom, nytänkande och kämparanda. Jag vill också tacka den fantastiska juryn för ett bra arbete. Vem som än vinner har vi en värdig vinnare, som imponerat på oss andra, säger Jessika Wassberg, vd för Avenyföreningen.

Vinnaren avslöjas den 9 december.

Finalisterna i Årets Avenyföretag 2020:

Bio Roy

Kungsportsavenyn 45
Motivering: Bio Roy är viktig aktör i Göteborgs fria och oberoende kulturliv och gör Avenyn som plats mer intressant genom att tillföra variation och mångfald. Biografen drivs med en kärlek och passion som genomsyrar hela verksamheten av eldsjälar som brinner för kultur, service och sina besökare. Skapar ett mervärde kring hur man kan uppleva film med sing-a-longs, audience participation, frukostbio, livesänd opera och teater från hela världen.

När Covid-19 bröt ut ställde Roy snabbt om och öppnade upp en Drive-in bio nere på bananpiren och drev den ideellt för att sprida glädje i en tuff period. Genom detta event lyftes de upp nationellt och internationellt. Och nu kör man vidare med 8 personer i salongen enligt dagens regler. De ger inte upp.

Le Comptoir

Kungsportsavenyn 21
Motivering: Nytänkande och innovation genom att kombinera fransk gårdsbutik och restaurang/bistro. Hela bistron är dedikerad till franska ostar som beställs direkt från Frankrike. Idag behöver fysisk shopping också ge upplevelser och på Le Comptoir hittar vi en av de bättre kombinationerna vi sett i Göteborg. Otroligt fina råvaror samt service och kundbemötande i världsklass. Blev snabbt väldigt populärt och blev en naturlig mötesplats på Avenyn för många.

Trots tuffa tider har bistron lyckats behålla många kunder som hittat sin favorit på Avenyn. Ett vinnande koncept i varor, service, smakupplevelser och profilering. Så nära Frankrike man kan komma där alla pratar franska. Ett litet gourmet-Frankrike mitt i Göteborg.

Polestar

Kungsportsavenyn 25
Motivering: Nytt bilvarumärke med en ny typ av retail-upplevelse. En symbol för en ny typ av ekonomi och försäljning, inklusive produkter som tar steget från fossilbränslen. Lokalen har minimalistisk skandinavisk design som gör det enkelt och överskådligt. Upplevelsen av bilarna och omsorgen om design står i centrum.
Avenyn har blivit mer händelserik i och med Polestar. Mitt i hjärtat av Polestars hemstad öppnar de det största Polestar space hittills och visar att Avenyn är framtiden, även mitt i en pandemi. De är en aktiv aktör vid olika evenemang i staden och visar både med ord och handling att de vill vara en del av hela Göteborg.

 

För mer information kontakta:

Jessika Wassberg, VD Avenyföreningen 0733-505 220
Adam Krantz, pressansvarig Avenyföreningen 0708-708 670