fbpx

Publicerad 21 augusti, 2017 - Blogg

FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 21-27 augusti


Stor hästfest i hela Göteborg när den europeiska ryttar- och köreliten gör upp om medaljerna i fyra olika discipliner.

Under en spännande och händelserik vecka samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om de ädla medaljerna. Under Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport förvandlas hela staden till arena med tävlingar och aktiviteter på Ullevi, Heden och i Slottsskogen. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paraddressyr (dressyr för funktionsvarierade). Under veckan koras såväl vinnande lag som individuell europamästare i samtliga discipliner.

Fyrspannskörningen och paraddressyren på Heden har fri entré precis som fyrspannets rafflande maratonmoment som går från Heden till Slottsskogen under lördagen. Biljetter säljs till hoppningen och dressyren på Ullevi. Måndagen den 21 augusti invigs mästerskapet med en spektakulär invigning på Ullevi med fri entré.

Om Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 2017
21-27 augusti
4 discipliner
300 av Europas bästa ryttare och kuskar från 30 länder
590 hästar
1000 volontärer
Kapacitet för 27 000 ridsportfans på Ullevi dagligen
400 medierepresentanter

Tävlingsplatser
Ullevi: Arena för dressyr och hoppning.
Heden: Tävlingsplats för körning fyrspann samt paradressyr. Här kommer också att finnas ett shoppingområde med ca 120 utställare samt uppvisningar och aktiviteter för hela familjen. Till Heden är det fri entré hela veckan.
Slottsskogen och staden: Extra spektakulärt blir det när fyrspannets maratonmoment under lördagen går genom centrala staden från heden till Slottsskogen där hinderbanan placeras.

Evenemanget genomförs i nära samverkan mellan Svenska Ridsportförbundet, Got Event AB samt Göteborg & Co.