Evenemang 2018

Alla Hjärtans veckan – vecka 7 (12-18 februari)

Varför bara fira kärleken en dag om året när man kan fira den i en hel vecka? I Göteborg blir Alla Hjärtans Dag hjärtligare och därmed Avenyn också!

Vecka 7 och Kärleksveckan närmar sig med stormsteg och vi jobbar för fullt med förberedelserna.

Fram till tisdag 6/2 kan du beställa din kärleksdekoration av oss! Ballonger på spjut utomhus, Heliumbuketter inomhus mm. Passa på! Kontakta hanna@avenyn.se för din beställning.

Tala också om för oss vad ni skall ha för innehåll, aktiviteter etc. till hanna@avenyn.se
Vi kommer sprida det via hemsidan Avenyn.se, Facebooksidan, Instagram mm. Göteborg & Co kommer även sprida era aktiviteter!

Använd materialet ni fått i så stor utsträckning som möjligt, så att det syns att vi jobbar tillsammans. Materialet kan också hämtas på Göteborg&Co:s sida för destinationskampanjer.

Gemensam hashtag är #allahjärtangbg

Beatrice de Maré Peterson, , affärsutvecklare privatturism Göteborg&Co.

Hej Bea, Alla Hjärtans veckan – vad är det för något?
Alla Hjärtan veckan är ett pilotprojekt som har initierats av Göteborg City Shopping och Göteborg & Co. Målet är att locka fler besökare till staden i samband med Alla Hjärtans Dag i vecka 7. Alla Hjärtans veckan är en kommunikativ paketering och samverkansmodell (likt Höststaden) där aktörerna i staden, handeln, hotell, kultur och attraktioner, fyller med innehåll, aktiviteter och erbjudanden. Inledningsvis är tanken att konceptet ska paketeras med erbjudanden inom shopping, logi, hotell, upplevelser och restaurangbesök. En härlig dag-, vecka och upplevelse i Göteborg tillsammans med någon du tycker om, älskar. I förlängningen är tanken att konceptet ska kunna utvecklas vidare och även innefatta ”hjärt/e-”, hälsofrågor i samarbete med exempelvis akademi och forskning. Därav valet att benämnda konceptet Alla Hjärtan istället för Valentine´s Day. Alla Hjärtan veckan är ett samarbete mellan en rad aktörer i Göteborg och omfattar utvalda verksamheter/aktiviteter/erbjudanden och evenemang under i första hand Alla Hjärtans Dag och vecka 7.

Vilka kan vara med?
Alla kan vara med och bidra! Ju mer innehåll, aktiviteter och erbjudanden desto bättre. Tillsammans kan vi skapa ett attraktivt innehåll som lockar fler besökare till stan.
Hur kommer detta att märkas på stan? Bl a genom banér i stadens shoppingstråk, Gothia Tower och vattenspelet utanför Stadsmuséet kommer att vara upplysta i rosa, Taxi Göteborgs taxibilar kommer att skyltas med ”Alla Hjärtan dekaler” och förhoppningsvis kommer så många butiker, restauranger och andra aktörer på stan att använda sig av det grafiska manéret i så stor utsträckning som möjligt. T e x i skyltfönster, på menykort, annonsmaterial, etc. Det kommer även att synas på turistbyrån och på Västtrafiks digital skärmar.

Hur kan Alla Hjärtans veckan marknadsföras?
Eftersom Alla Hjärtan veckan är ett pilotprojekt och i år arrangeras för första gången kommer marknadsföringen i år i första hand att ske, spridas organiskt, dvs genom Göteborg & Co´s, våra samarbetspartners och innehållsleverantörer egna marknadsföringskanaler, exempelvis i sociala mediekanaler, på hemsidor, i nyhetsbrev och utskick, annonser, mm samt även via PR-aktiviteter.

Var kommer verksamheternas erbjudanden och aktiviteter att synas?
Verksamheternas aktiviteter och evenemang kommer bl a att läggas upp på goteborg.com och i Göteborg & Co´s sociala mediekanaler samt kommer även till viss del att synas genom annonsering.

Hur ska man använda den verktygslåda ni byggt upp?
Verktygslådan, kampanjmaterialet är fritt att använda som man vill. Materialet finns att hämta på goteborgco.se under destinationskampanjer. Här finns bl a grafiskt manér och bilder samt logos, ”stämpel”, mallar för annonser, inlägg sociala medier och exempel på texter, mm. Gemensam hashtag är #allahjärtangbg

Evenemangskalender 2018

Se vår sammanställning på Evenemang/Konferenser/Scen&Show 2018 runt Avenyn med omnejd.

Kongresser och konferenser

En del verksamheter på Avenyn och i Avenyområdet känner att de påverkas positivt utav de kongresser som äger rum på Svenska Mässans kongresscenter och de konferenser som arrangeras i staden. För att veta när kongresserna äger rum och veta när många delegater förväntas till området, kan du titta här (oktober 2017-april 2019).