Go to Sea hyllade havet

Publicerad

Mat & dryck

Go to Sea.
En fisk- och skaldjursvecka utan dess like – allt för att hylla havet! Mellan den 25:e februari och den första mars anordnades Go to Sea för första gången i Göteborg.

Det iskalla havet bjuder på råvaror som gör att det finns all anledning att trotsa snålblåst och snöslask. Med aktiviteter på stan, unika restaurangupplevelser och scenprogram med fri entré, så förvandlades Göteborg till en fiskarstad. Många restauranger på Avenyn och i Avenyområdet hade en särskild Go to Sea-meny, med extra mycket fisk, och det serverades även fisksoppa i pop up-restauranger inspirerade av havet och hamnen runt om i stan. Totalt 4000 portioner fisksoppa blev det under veckan, och ett 30-tal restauranger medverkade med sina menyer.

I en av paviljongerna på Avenyn 31-35 kunde man under veckan köpa musslor, fisk, strömming och annat fiskgott för 50 kronor.

Lördag 1 mars – Go to Sea på Avenyn

Den första mars firade Avenyn Go to Sea lite extra genom att bjuda på extra bra rabatter, godisfiskar, ballonger och en busenkel tävling om Västkustens fiskar.
Vinnare av tävlingen:
1:a pris: Nike träningsklocka – Edvin Bergman
2:a pris: O’Learys 500:- presentkort – Peter Kääpä
3:e pris: Goodiebag från Apotek Hjärtat – Marianne Håkansson
4:e pris: Hard Rock Cafe 300:- presentkort – Rebecca Lonnroth
5:e pris: Gratismenyer från McDonalds – Elias Bogren
6:e pris: Hard Rock Cafe 200:- presentkort – Richard Westberg
Grattis! Alla vinnare ska ha blivit kontaktade via mail.

Amy delade ut ballonger – självklart iklädd fiskardräkt!
Amy delade ut ballonger.

Hanna ansvarade för tävlingen Västkustens fiskar.
Tävling.

Full fokus! Bland priserna finns en pulsklocka från Intersport, goodie-bag från Apotek Hjärtat samt presentkort till Hard Rock Cafe, O’Learys och McDonalds.
Tävling.

Det delades även ut fiskpyssel som alla besökare kunde ta med sig hem.
Pyssel.